Într-o bună zi

in the line

“Sănătatea și judecata sunt cele două bunuri ale vieții.”– PLATON

Vine o zi când înțelegi că singura casă permanentă pe care o ai de-a lungul acestei vieți este corpul tău.

Și-atunci, începi să faci schimbări în viața ta, la care cu ceva timp în urmă nu reflectai deloc. Alimentația, modul cum gândești despre corpul tău și, mai ales, cum îl tratezi, se modifică radical. 

Realizezi că fericirea sufletului tău depinde nu doar de relația cu ceilalți, cât mai ales de relația pe care o ai cu tine, referindu-te de această dată nu numai la intelect ori suflet, ci și la corp. 

Această transformare intervine în momente și vârste diferite în viața fiecăruia, dar odată ce ai început să ai o altă optică, nu există cale de întoarcere, pentru că mintea îți este deschisă și clară.

Vrei să fii sănătos, rezistent fizic și frumos dezvoltat, iar această motivație e atât de puternică încât ți se înrădăcinează în suflet și minte, în felul firesc de-a trăi. 

Ești un alt om, și totuși aparent același. Poți provoca uimire, scepticism, sau chiar poți fi întâmpinat de priviri ironice. Dar toate acestea nu te vor împiedica să îți continui drumul. 

Și nu vrei perfecțiune! vrei doar să aduci îmbunătățiri vieții tale.

E de la sine înțeles că rapiditatea cu care apreciezi importanța covârșitoare a atitudinii tale vizavi de sănătatea corporală va determina o sănătate mentală care să te ajute să ai o bătrânețe liniștită și frumoasă.

Dar nu numai acesta este scopul, ci și o viață în care să te bucuri de un aspect fizic plăcut și un comportament motivant, favorabil, pe tot parcursul acestei vieți.

Îți vei impune astfel un ritm de viață echilibrat, care să te impulsioneze a acționa și a-ți păstra mereu entuziasmul. Disciplina nu va mai însemna un simplu cuvânt, enervant și cicălitor, ci un mod absolut normal de a trăi.

Chiar astăzi am citit un articol pertinent care susține ideea că lipsa de activitate, diabetul și fumatul preconizează apariția demenței.

Și cum să nu iei măsuri, când vrei să îți vezi copiii crescând mari, să ai timp să vizitezi câteva locuri frumoase din această lume și să experimentezi cât mai mult viața? 

Pentru aceasta, e nevoie să previi orice ți-ar putea deturna planurile, conștient fiind în același timp că nu e suficient. Dar.. atunci când știi că poți contribui la fericirea ta, cum să nu o faci?

Ca să te bucuri de momentele frumoase ale vieții, ai nevoie de un corp cu un sistem de imunitate crescut, care să lupte împotriva bolilor ce apar inerent. 

S-a dovedit științific faptul că există o legătură între corp și emoții: stresul influențează imunitatea, scăzând-o considerabil. Așadar, se înțelege că trebuie să ne antrenăm corpul și mai ales mintea să lupte împotriva lui.

Ce poate fi mai bun decat sportul, care te eliberează de o gamă largă de toxine și impurități, reglează metabolismul organismului, crește capacitatea funcțională a sistemului respirator și reduce considerabil efectele stresului, depresiei și anxietății? 

Tot el crește încrederea în sine și capacitatea generală la efort, îmbunătățește calitatea somnului și diminuează riscurile afecțiunilor cardiovasculare. 

Mai sunt multe alte beneficii care ar trebui să te convingă a practica un sport: autoreglarea greutății corporale, îmbunătățirea proceselor digestive, coordonarea mișcărilor și dezvoltarea simțului echilibrului. Și încă ceva, deloc de neglijat: revigorează activitatea sexuală. 😉

Nu știu care dintre aceste efecte v-au convins, dar trebuie ca cel puțin unul să fie determinant. 

Așadar… vă aștept la piscină? Sau vreți să alergăm puțin, în timp ce povestim și râdem, ca să începem ziua plini de optimism? 🙂

Faceți orice alegere vreți, dar nu ezitați s-o faceți!

Frumusețea interioară este deja în noi. 😉 Haideți să ne-o exprimăm! 🙂

Comments

comments

This entry was posted in cunoastere interioara, motivatie on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *