Acceptare & Schimbare

 

Ne aflăm deseori în situații neplăcute, pe care am vrea cumva să le schimbăm cât se poate de repede, dar nu avem resursele materiale necesare pentru a face acea schimbare, sau din diferite alte motive trebuie să avem răbdare.

Alteori, ceea ce ne dorim a schimba este departe de a se putea întâmpla, însă nu vrem să acceptăm acest fapt, sau poate nu suntem încă pregătiți a o face. Sau cei de la care avem așteptări nu pot face acea schimbare.

Ne simțim cumva neputincioși, frustrarea pune stăpânire pe mentalul nostru parcă mult prea sensibil, și ne tot întrebăm care ar putea fi soluția.

Bineînțeles că nu vrem să așteptăm, pentru că ne dorim rezultate rapide și să fim cât mai eficienți cu putință, iar unele situații sunt atât de dificil de suportat încât simțim că nu putem face față unei așteptări îndelungate.

Si atunci, ce-ar fi de făcut? cum ar trebui să abordăm totul, așa încât să nu ajungem pe culmile disperării?

Este momentul să ne punem câteva întrebări, precum aceasta: este la îndemâna noastră a face acea schimbare acum?

Sfaturile celor apropiați pot contribui sau nu a găsi un răspuns, dar dacă nu ajungem totuși la acesta, poate că e cazul să înțelegem că răspunsul este în NOI..

Dacă situația nu poate fi schimbată, atunci înseamnă că ceea ce trebuie schimbat este atitudinea noastră vis-a-vis de acel fapt sau persoană.

Doar o abordare diferită va duce la rezultate diferite. Fiind pe deplin conștienți de acest adevăr, nu putem decât să începem a reacționa și mai ales acționa altfel decât înainte.

Ne vom reinventa, lăsând deoparte așteptările care ne-au măcinat planurile și gândurile, vom afla și străbate drumuri noi și vom găsi noi adevăruri și frământări, mai blânde sau mai provocatoare, dar oricum ar fi vom face necesara Schimbare.

Și-n curând vom simți că suntem demiurgii propriei nemuriri.

**Care sunt acceptările ce au determinat schimbările pe care a fost nevoie să le faci tu in ultima vreme? Și cât de ușor sau greu ți-a fost să le conștientizezi și mai ales să le pui în practică?**

“When we can no longer change a situation, we are forced to change.”-

Victor Frankle

 

Comments

comments

This entry was posted in cunoastere interioara, motivatie on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *