Zi de sărbătoare :)

jellowrose

“Aniversările noastre sunt pene din imensa aripă a timpului.”
Jean Paul Richter

Ce ne dorim, de fapt, de ziua noastră de naștere?

Pentru că sunt fată, o să îți spun ce ne dorim noi, fetele. Sau ce am concluzionat eu că ne dorim 😀 , la modul general, în urma discuțiilor cu prietenele, dar mai ales în urma a ceea ce simt eu mereu, când este ziua mea. 

O fată vrea atenție, cuvinte frumoase, tandrețe și.. să fie înconjurată de oameni care să se bucure că există și o cunosc, oameni care știu să o trateze oarecum într-un mod special, pentru că ziua de naștere este numai una, pe an.

Nu vreau să exemplific cum și cât de tandru ar trebui să fie cineva, ca să o “prindă în mreje” pe minunata sirenă 🙂 , pentru că nicio fată nu știe- teoretic, dar.. simte! 😉

Cuvintele frumoase sunt valorizate de însăși persoana în cauză, raportat la intelectul ei, dar cred că cel mai important e să fie spuse fără exagerări și expresii poetice complet nepotrivite relației pe care o ai cu ea. 

Cât despre atenție.. e ceva mult prea complex ca să fie o ‘rețetă general valabilă’, dar frumos ar fi să se concretizeze în ceva inedit, neașteptat și plăcut ochiului și inimii, conform principiului popular “nici prea-prea, nici foarte-foarte”. 😀

Vrea și cadouri! de ce nu? 🙂 Dar cel mai mult vrea să nu se simtă singură, să i se vorbească și să i se demonstreze încă o dată că este de neînlocuit..

Sigur că își dorește să fie sănătoasă (lucru de la sine înțeles, a cărui importanță nici nu o mai conștientizează, de multe ori), ca să se poată bucura de toate privilegiile enumerate. 

În aceeași masură, își dorește foarte mult să i se spună cuvinte poate până-atunci nespuse, pe care să le simtă cu sufletul. Așadar, vorbe sincere! 😉

Și, nu in ultimul rând, vrea să se simtă deosebită în ochii cuiva drag, alintată și dorită… 

De fapt, vrea ceea ce vrea mereu, numai că în acea zi vrea ceva în plus: considerație, exprimată în modul care i se potrivește doar ei, și care să fie o confirmare fățișă a capacităților de care dă dovadă întotdeauna.

Vrea să i se spună fără mii de cuvinte că merită toate bucuriile de care are parte și chiar mai mult.

Să i se dea de înțeles că este așa cum trebuia să fie! (Nu cum ar trebui să fie, lucru pe care poate îl aude întregul an, de la oamenii critici, intoleranți sau perfecționiști până la extremă..)

Sigur că o fată vrea să vadă și să simtă bucuria celor dragi care, prin simplitate și căldură, știu să o ‘cucerească’, fără a se purta exagerat de diferit față de celelalte zile din an.

Pe scurt, ar vrea să simtă că o bucățică din sufletul lor îi este oferită ei, chiar și numai preț de câteva secunde!

Și da, vrea să se simtă specială! Mai ales dacă și ea face același lucru cu ceilalți, nu mi se pare deloc excentrică această dorință.

Totuși (din considerente foarte bine măsurate cu ‘ochiul sufletului’), din toate acestea nu ar trebui nimeni să își facă un scop în sine, pentru că dezamăgirile se pot aduna și vor strica frumusețe de zi!

Așadar, nimeni nu ar trebui să aștepte ‘curtoazie la schimb’.. !

Poate că acum ai impresia că știi ce vrea o fată și este foarte ușor să o mulțumești. Te-nșeli!

Dacă nu cunoști bine fata căreia vrei să îi aduci ‘ofrandă’ chiar de ziua ei, e foarte posibil să o bucuri, oarecum, dar să nu crezi că ai și cucerit-o! 

Fiecare fată e o ființă aparte de celelalte, chiar dacă unii băieți nu prea știu să facă această diferență, datorită decepțiilor suferite.

Așa cum și fiecare băiat are vocea, atingerea, aspectul și atitudinea diferite de ale celorlalți, la fel și fetele se deosebesc prin nenumărate caracteristici, pe care rămâne ca cei interesați să le descopere, acordând timp și răbdare relației, de orice fel ar fi aceasta..

Cuvintele frumoase spuse trebuie să fie pe placul ei, tandrețea și cadourile de asemenea, vorbirea trebuie să fie cu masură, fără forțare și prefăcătorie. 

Cine primește toate acestea de la cei dragi, nu poate să nu se simtă binecuvântat, să mulțumească cerului și pământului și.. cu sufletul plin de lumină și căldură, să privească spre viitor cu bucurie și încredere.

Viața e alcătuită din multe clipe frumoase, pe care le apreciezi numai dacă inima îți este deschisă..,  iar o zi de naștere poate fi o ocazie minunată de a lăsa o amprentă frumoasă în inima unui om..

Ps.: Inima mea a fost profund amprentată zilele acestea și.. aș cam vrea să fie zilnic ziua mea! 😀

Mulțumesc tuturor celor ce au contribuit la minunata mea stare de spirit!

Lor le dedic acest articol, precum și fotografia ce urmează.. 😉

(Am folosit apelativul ‘fată’ pentru că sună mai dulce și se potrivește mai multor vârste, nicidecum pentru că nu aș sti că sunt deja femeie.. ) 😉 🙂

yellowday

 

Comments

comments

This entry was posted in comunicare sociala, cunoastere interioara, impresii on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *