Entuziasm

e

“Să mergi din eșec în eșec fără a-ți pierde entuziasmul, acesta este succesul.”- Winston Churchill

Ne propunem mereu să atingem un obiectiv, mai greu sau mai ușor de îndeplinit.

Și n-o să spun vreo noutate amintindu-ți că nimic din ceea ce vrei să obții în viață nu se poate realiza dacă nu insufli viață.

Sau că pot, uneori, trece ani, până când reușim să ne îndeplinim visele. Ori că pot să apară alte și alte țeluri, cu un sens mult mai profund, care să ne schimbe direcția de acțiune.

Numai noi știm ce ni se potrivește și ce să alegem, pentru că fiecare dintre noi simțim asta, înlăuntrul nostru. Și nu e nimic anormal în a-ți schimba din când în când optica, pentru că viața în sine înseamnă schimbare.

Dacă spun numai lucruri pe care le știm deja, o să te întrebi oare de ce continui să scriu.

Răspunsul e simplu: pentru a le reconștientiza cu toții, așa încât să ne amintim cât de mult contribuim la formarea propriei vieți; și să ne luăm avânt pentru a ‘zbura’ cât mai sus. 

Energia pe care o consumi pentru a-ți îndeplini visele nu numai că va forța mintea și corpul în a căuta permanent soluții, dar va fi și observată imediat de către ceilalți, influențându-i.

Fără a fi entuziast, nu inspiri încredere și nu contribui la bunul mers al lucrurilor.

Dorința de a obține ceva ți se poate citi cu ușurință pe chip. Când spui că vrei, dar chipul tău exprima incertitudine, sau numai durere, emiți semnale în contradicție cu ceea ce spui.

Astfel, totul se poate transforma într-un castel de nisip, pe care și o pală ușoară de vânt îl poate spulbera. Pentru că tu însuți nu crezi în tine, iar ceilalți observă aceasta.

Când ai reușit să înțelegi că îți dorești ceva cu ardoare, nu ascunde acest fapt. Asumă-ți conștient dorința și consecințele ei, apoi.. treci la fapte. Entuziasmul nu e suficient, fără ele.

Atunci când ești devotat cauzei tale, acționezi cumva, chiar dacă nu toți cei ce te înconjoară îți și dau crezare că vei ajunge să o duci la bun sfârsit.

Mai întâi de toate, curajul stă în tine.. și numai tu îl poți scoate la suprafață.

Pe ceilalți îi poți coopta atunci când entuziasmul și acțiunea se împletesc. Numai așa vei căpăta credibilitate și vei atrage ‘aliați’.

Cum ar putea un șef să însuflețească un colectiv, dacă el însuți se tânguie permanent, exprimându-și  nemulțumirea și incapacitatea de a obține satisfacții vizavi de scopul său? 

Cu siguranță, doar revizuindu-și atitudinea, pentru că el trebuie să le fie celorlalți model. 

“Entuziasmul calcă în picioare prejudecăţile şi opoziţiile, spulberă inacţiunea, îi distruge ca o furtună citadela şi ca o avalanşă acoperă şi înghite toate obstacolele.”Og Mandino

Comments

comments

This entry was posted in cunoastere interioara, motivatie on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *