Memoria inimii

heartmemory

“Fii recunoscător pentru tot ce ai și vei avea mai mult. Dacă te concentrezi pe ce nu ai, nu vei avea niciodată destul.”– Oprah Winfrey

Sunt cuvinte simple, aparent nu foarte profunde, dar cu o esență indubitabilă: primești atât cât ți se cuvine, corespunzător gândirii tale. Este un îndemn general valabil, a cărui nepunere în practică va genera o permanentă nemulțumire, stare evident nedorită.. 

Când ești recunoscător pentru toate avantajele de care beneficiezi, reușind să fii mereu conștient de importanța celor mai mărunte gesturi sau facilități și apreciind toate oportunitățile ivite în cale, atunci îți iubești cu adevărat viața. 

Iar dacă această atitudine devine una consecventă, cu siguranță vei înțelege că nu ești deloc un om năpăstuit de soartă, cum credeai uneori, când depresia sau tristețea punea stăpânire pe gândurile tale ascunse.

Printre motivele pentru care trebuie să fii recunoscător este și acela că ți s-a mai acordat încă o zi; dacă  va mai exista sau nu un ‘mâine’, nu ai cum să știi! Dar azi a fost.. și ai avut posibilitatea să faci mult bine sau rău, deopotrivă.

Dacă poți să alegi să faci cel puțin câteva din lucrurile care îți fac plăcere, dacă îți poți exprima sincer gândurile ascunse cel puțin în fața unei persoane, sau (în lipsa acesteia) doar ție însuți, atunci putem vorbi nu doar despre curaj, ci și de o mare binecuvântare. 

Pentru fiecare din responsabilitățile pe care le ai, uneori nenumărate și obositoare, ai putea schimba modul cum le percepi efectele, așa încât să vezi partea plăcută a lucrurilor. 

Iar dacă reușești să înțelegi bucuria acestei vieți, oricât de grea ar fi, totul va părea mai ușor de depășit. Mai simplu spus, ‘ia viața în râs’, lasă îngrijorările deoparte și concentrează-te pe ceea ce ai și poți face; oricum nimeni nu te poate înlocui, pentru că ești unic. 

Și, pentru că alții au darul de a ști mult mai bine decât mine să te îndrume cum să găsești fericirea, îți recomand o carte scrisă într-un mod elegant de către Bertrand Russel- “În căutarea fericirii”

Citind-o, poți considera că ai început să acționezi, pentru că ea pătrunde pe nesimțite în gândurile tale  ..

De felul cum privești tot ceea ce se întamplă în jur depinde fericirea ta, iar acțiunea este singura care te va ghida pe drumul cel bun. 

“Recunoștința este memoria inimii.”– Balzac

action

Comments

comments

This entry was posted in carte, cunoastere interioara, educatie, motivatie, valori on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *