Frumusețea simplicității

simplicity

Cu toții suntem preocupați într-un fel sau altul de frumos.

Haine, pantofi, genți, bijuterii, aparatură electronică modernă, case, mașini.. și lista poate fi continuată spectaculos de mult..

Fiecare apreciază însă în felul lui acest aspect, dându-i conotații personale..

Haine încărcate cu paiete sau broderii, cât mai extravagante și viu colorate, pantofi ieșiți din tiparele obișnuite, genți de firmă rezistente sau doar de o aparență ușor remarcabilă (care pot fi însă categorisite cu ușurință chiar de la distanță), bijuterii sofisticate și unice, mașini luxuriante ori case ce se diferențiază simțitor și definesc proprietarul.. 😉

De toate avem nevoie (sau așa credem), pentru că suntem oameni și ne-am obișnuit să visăm spre a avea un trai cât mai comfortabil.. Tindem a ne realiza toate dorințele ascunse, ca să ne dovedim capabilitatea, dar și pentru a  ne diferenția de ceilalți, ca să ne unicizăm, ca și cum acest fapt nu era evident.

Trebuie să fim realiști: fiecare om are gusturile lui, și nu putem decât să respectăm asta, pentru că orice om are dreptul de a se reprezenta cumva. Dar.. dacă ar fi să înlăturăm toată această “carcasă”, pesupunând că într-o zi ar dispărea din variate motive, ai fi mulțumit cu “interiorul”? Sau toate acele mici accesorii te reprezentau atât de mult încât lipsa lor ți-ar evidenția goliciunea?

Poți ieși într-o zi la plimbare fără bijuterii, geantă, make-up, sau telefon ultima apariție.. și să te simți deloc insignifiant? Te apreciezi la fel de mult, deși nu ai nimic care să te pună în lumină din punct de vedere material?

Ești mulțumit cu ceea ce ești, fără să fie nevoie a purta măcar un obiect clasificat a aparține unei firme de renume și totuși să fii mândru de tine?

Poți să te expui în toată simplitatea în fața reflectoarelor vieții, a ochilor scrutători și curioși, care vor fi poate intrigați de simplitatea ta și te vor privi cu uimire sau chiar dezinteres? Ești pregătit să faci față tuturor acestor mici “impedimente”, chiar dacă vei descoperi că ești aproape nul în ochii unora?

Experimentează-ți apariția simplistă și vei afla care este cu adevărat percepția celorlalți și chiar a ta față de omul din tine. E ca și cum ai trage o linie sub tumultul vieții și ai vrea să vezi ce s-a sedimentat, contemplând apoi măreția luminii degajate sau întunericul rămas. Uită de funcție, mașină, casă sau prietenii influenți sau doar bine situați social.

Cine ești tu cu adevărat? Cum te-ai descrie, dacă ar fi nevoie, și cât de mulțumit ești de ceea ce descoperi despre tine?

Dacă nimeni nu ți-ar cere să arăți rezultatul acestui experiment, decât ființa ta dornică de a cunoaște adevărul, ar trebui să fii sincer și să îți recunoști fără niciun fel de prefăcătorie adevărata-ți percepție despre cel pe care îl analizezi realist și obiectiv.

Ai găsit ceea ce sperai? 

Dacă nu, acceptă-ți lipsurile și gândește-te unde pot fi făcute îmbunătățiri.

Nu te mai minți, nu îți mai găsi scuze ieftine, doar acceptă că ești ceea ce ești, aruncă-ți ifosele și toate celelalte inutilități mentale și începe reconstrucția, pornind de la ceea ce ai in tine, nu în jurul tău.

Ești curios să afli ce ai putea să descoperi, cu riscul de a cădea puțin în abis?

Comments

comments

This entry was posted in cunoastere interioara, motivatie, psihologie practica on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *