Consecvență

competitie-cu-tine-insuti-570x427 

 

 

 

Abilitatea de a nu ne da bătuți cu usurință nu este tocmai la îndemâna oricui. Se pare că este o trasătura moștenită genetic și dezvoltată pe parcursul vieții în mod individual, susțin unii cercetători.

 Și totuși…

 Fiecare dintre noi avem dorințe legate de viața personală sau carieră, pe care le-am dezvăluit sau nu celor apropiați. Și poate că trebuie să gândești bine cui i le poți împărtăși și cui nu.

De ce? Pentru că, fie că vrem să recunoaștem sau nu, printre noi există oameni invidioși, care nu ne pot fi alături să ne sprijine în acest demers. Vor încerca, prin diferite mijloace, voluntare sau nu, să ne pună piedici, tocmai pentru că le e greu să își accepte neputința de a visa la fel de frumos ca noi, sau poate pentru că sunt mult mai puțin încrezători în forțele noastre.

Mulți dintre ei nu au, de fapt, încredere în ei. Și nici nu au vreo țintă. De ce să vrem a fi descurajați? De ce să ni se vorbească despre înfrângere, când noi vrem să câștigăm? Să-i ocolim pe cât putem pe acești oameni, dacă știm că sunt de acest fel, sau să ne pregătim dinainte pentru orice replică tăioasă sau sceptică, descurajantă pentru noi.

Sunt mulți oameni care privesc viața cu pesimism, care de regulă văd numai partea rea a lucrurilor, și vor încerca să ne influențeze. Într-adevăr, e bine să fii pregătit și pentru o cădere, dar chiar dacă ar fi așa, cunoaște-ți punctele forte și evidențiază-le. Totodată, dă-ți timp să greșești! Ceilalți nu se știe dacă o vor face..

“Dacă ai pasiune, dar nu ai succes, înseamnă că nu ți-ai exercitat pasiunea suficient timp.”  (Andy Szekely)

Exercițiul continuu, prin care elimini erorile precedente, în orice domeniu, dar și tenacitatea, sunt cele mai potrivite mijloace de a persevera și în final de a obține succesul dorit.

Sportivii, dansatorii, cântăreții, artiștii de orice natură, cu toții au muncit din greu pentru a culege roade. Dar nu trebuie să fii o celebritate ca să-ți ceri să fii consecvent.

Dacă vrei să slăbești, sau să ai un corp frumos modelat, e nevoie de exercițiu fizic susținut, dacă vrei să gătești mai bine, trebuie să o faci mai des, dacă vrei să ai casa curată trebuie să faci ordine mereu, dacă vrei să ajungi scriitor trebuie să scrii 🙂 .

Când vrei valoare, fii conștient că ea nu apare din senin.

Dacă ai înțeles acest aspect deja, înseamnă că știi consecința actelor tale și n-o să renunți, chiar dac-ar fi să treacă ani până ajungi să obții satisfacție.

“Persoanele consecvente, capabile să identifice greșelile proprii și să nu le repete în acțiunile lor succesive, reușesc să-și construiască mult mai repede o carieră, o familie reușită, un proiect artistic sau profesional, ori toate acestea la un loc”, susține cercetătorul K. Rajasekharan, de la Institutul Kerala, India, citat de “Ezinearticles.”

Comments

comments

This entry was posted in comunicare sociala, motivatie on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *