Cu un surâs..

 

suras

 

 

 

 

 

 

 

Când oamenii din jurul tău sunt buni, zâmbitori, veseli și prietenoși, te molipsești fără să vrei- de fericire.

Și, invers, tensiunea din jur îți va influența până la urmă starea interioară, iar rigiditatea sau încruntarea lor te vor determina să îți pui întrebări legate de sentimentele pe care le emani. 

În fiecare zi vedem oameni cu fel de fel de “măști”, care mai de care mai interesantă, transparente sau opace.

 De pildă, azi am văzut o doamnă cu un cățel- și mi-a zâmbit; o altă doamnă hrănea cu bucăți de pâine pescărușii și rațele de pe lac și mi-a zâmbit de asemenea. Poate pentru că și eu am făcut asta, impresionată de gestul ei?!

Am întâlnit mulți oameni, dar cum fețele lor erau preocupate sau insipide, nu le-am reținut. Dar cele doua doamne mi-au înfrumusețat ziua...

  Tu înțelegi cât de important este să întâmpini oamenii, fie ei necunoscuți, cu un zâmbet binevoitor, tolerant și sincer?  

  Nu numai că îi vei bucura, dar creierul va produce endorfină în corpul tău și astfel, buna-dispoziție te va învălui. Un zâmbet frumos influențează lumea, generând energii pozitive, interes, încredere și dorință de prietenie.

Dar un zâmbet dat din suflet are foarte mare valoare pentru cei singuri și plini de griji! Vei reuși astfel să îi ajuti, fie și preț de câteva secunde, să uite de durerea lor. 

 “Fă în așa fel încât zâmbetul tău să schimbe lumea, dar nu lăsa lumea să schimbe zâmbetul tău.”

“Vorba bună, zâmbetul și fapta binefăcătoare sunt raze ale soarelui răsfrânte în sufletul omului.” (Nicolae Iorga)

red-lips

Comments

comments

This entry was posted in motivatie, psihologie practica on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *