Și coconul se transformă în fluture…

 vlinderx

Dacă ceva nu e bine în viața ta, simți. Iar ceilalți, apropiați ție, pot vedea și simți, la rândul lor, când tu ai alte reacții decât cele obișnuite. 

Câteodată lăsăm să se observe stările noastre interioare în mod voit, alteori o facem involuntar, prin gesturi și mimică ce trădează nemulțumirea ori satisfacția, tristețea sau bucuria, dezamăgirea sau încântarea, indiferența sau atracția.

Se poate chiar să ne străduim să ascundem toate aceste stări, fie pentru că suntem prea mândri a recunoaște că nu ne e bine, fie pentru că nu avem certitudinea că ceilalți ne vor susține sau se vor bucura în același timp cu noi. Ori pentru că așa am fost obișnuiți, să purtăm o mască. 

Când schimbarea intervine, datorită transformărilor ce au loc în viața noastră, se poate concretiza în diferite moduri, unele mai spectaculoase decât celalalte, unele mai vizibile, altele mai puțin vizibile. 

La început, poți resimți că ești altfel în modul de gândire, dar păstrezi aparențele, pentru că nu ești pregătit să arăți cine ești și crezi că ar fi puțin șocant pentru ceilalți, pe care vrei să-i “protejezi”.

Apoi, ești conștient că, dacă ai da curs gândirii de acum, s-ar produce rasturnări în viața ta, care ar “zgudui ” universul- Al Tău. Pentru că lumea continuă să existe, cu sau fără  expunerea punctelor tale de vedere. 

Forțat de împrejurări, continui să trăiești în lumea noilor gânduri încolțite în minte, convins că în timp beneficiile vor apărea.

 Aștepți însă răbdător momentul propice zborului tău, precum coconul ce va fi într-o zi fluture.

Unii oameni așteaptă atât de mult însă, încât uită să se mai transforme. Și în stadiul de cocon rămân neobservați, dacă nu se găsește cineva care să îi “hrănească”.

Sau, și mai rău, cineva vrea să taie coconul pentru a-l ajuta să iasă cu mai multă ușurință, fluidul din corp fiind împiedicat astfel să ajungă în aripi.

Pentru a fi pregătit de zbor, unii nu înțeleg că fluturele trebuie să se chinuie singur pentru a ieși prin acea gaurică.

 Asemeni fluturelui, și noi trebuie, chiar dacă e greu, să ne zbatem pentru a ne câștiga libertatea și a ne lua zborul.

 Schimbarea concretizată în acțiune vizibilă seamănă cu zborul lin al fluturelui. 

   Lasă fluturele din tine să zboare, dar ai grijă de el!!

Comments

comments

This entry was posted in psihologie practica on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *