Primii pași

 

spre-viitor

 

Expresia instructorului pilates Darien Gold “The Work is the Diva” m-a fascinat imediat ce am văzut primul video în care ea execută exerciții pilates. În aceeași zi mi-am spus: această femeie foarte motivată a străbătut cu pași mici calea spre succes -prin Muncă- și a avut curajul și tăria de a-și urma pasiunea până la capăt, de aceea a reușit să capete renume. 

 Am admirat-o în tăcere, pentru că e o persoană care inspiră forță și totodată stimulează și insuflă oamenilor tăria de a fi consecvent. Cum să nu admiri un om cu astfel de calități?

Mi-am propus să fac același lucru ca și ea- să-mi urmez pasiunea, să nu mai amân, găsind scuze ieftine.

Expresia ei a devenit imediat credința mea. Sunt puține cuvinte, dar cu  un conținut atât de vast!

Vedem in jur oameni care ne impresionează prin multitudinea activităților pe care le desfășoară, oameni care ne sunt modele în viața de zi cu zi, sau pe care îi privim din umbră și ne dorim să avem măcar pe jumătate din faima lor. Dar cum au reușit să aibă atât de multă influență? Cu ce se deosebesc ei de ceilalți? Haine? încălțăminte? Aspect fizic? Case? Mașini?

Se poate, dar toate acestea nu au apărut prin magie, deși e posibil ca mulți tineri să răspundă că au avut părinți cu influență. Este un răspuns prea simplu, pentru oameni care vor să găsească scuze pentru lipsa lor de acțiune. 

 Acest blog personal este o invitație spre visare cu ochii deschiși și mintea trează, o invitație spre a ne gândi la dorințele noastre ascunse, care scoase la suprafață ar putea să ne înalțe în ochii noștri și ai celorlalți.

Cred cu tărie că în fiecare din noi mocnesc vise și speranțe care stau cuminți și așteaptă să zboare spre înalt, forțe nebănuite sau gânduri pe care ne e teamă să le împărtășim, neștiind ce reacție vor avea ceilalți la aflarea lor. 

Lupta interioară ne va măcina sufletul dacă nu vom da curs acestor chemări, pentru că nimeni nu va insista să lupți, văzând că nu există voința ta de mai bine.

  Primii pași sunt poate cei mai grei..

Îți amintești cum ai învățat să mergi? Sigur că nu, dar mama ta își amintește 🙂 . A fost nevoie de mult efort și voință, dar acum mergi și, chiar dacă nu ești mereu conștient de acest beneficiu, dacă nu ai putea să faci asta ți-ar fi foarte greu. 

Pașii spre îndeplinirea viselor sunt la fel de dificili la început, dar devenind automatism nu vei simți decât plăcerea de a ajunge unde îți dorești. 

 Vrei să străbatem împreună noul drum?

 

 

Comments

comments

This entry was posted in comunicare sociala, motivatie on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *