Bărbați buni, bărbați răi..

lampion

“Bărbații au descoperit focul, dar femeile au descoperit cum să se joace cu el.” – Sarah Jessica Parker

Găsim pe internet diverse articole care ne sfătuiesc ce să facem pentru a descoperi bărbatul potrivit, sau cum să ‘detectăm’ un bărbat potrivit nouă. 😀

În ciuda multitudinii ‘rețetelor’, constatăm mult prea des că ele nu sunt atât de bune, ba chiar dezamăgesc și nu îmbunătățesc cu nimic situația. Teoria și practica se bat cap în cap, creând și mai multă confuzie.

Cum să știe altcineva mai bine decât noi înșine ce anume miros, atingere, inflexiune vocală sau reacție spontană agreăm (sau așteptăm) de la celălalt?

Desigur, noi și numai noi știm ce vrem, teoretic! Iar lista se lungește o dată cu trecerea timpului, devenind aproape imposibil de găsit un asemenea ‘produs’, care să mulțumească inimile sfărâmate. 

Și ce ne facem dacă momentan îl găsim, dar el se schimbă, pentru că imaginea creată la început era doar poleială de suprafață?

Și cum să luăm în calcul faptul că însăși noi ne schimbăm și, evident, lista poate suporta transformări radicale, în cazul în care am vrea să o refacem? Câteodată, doar când o recitim ne dăm seama cât de mult se îndepărtează de realitate..

Oare de ce nu înțelegem că dacă nu ne rezolvăm întâi problemele interioare, orice bărbat bun poate părea rău, numai pentru că nu suntem învățate să ne iubim pe noi inșine, dar pe altul?

Și nici nu știm să cerem sau să spunem care ne sunt așteptările, dacă nu ne cunoaștem suficient de bine, sau nu avem convingerea că suntem importante și e firesc să avem un punct de vedere!..

Un bărbat este ‘bun’ sau ‘rău’ în măsura în care acțiunile sale și tot ceea ce îl definește corespund cu principiile tale.

Așadar, este de așteptat ca un bărbat bun pentru cineva să fie nepotrivit pentru altcineva, pentru că fiecare dintre noi avem așteptările noastre, așa cum și trăirile interioare și simțirile noastre sunt complet diferite. 

Transformările pe care le suportăm în timp, din cauza multor factori, interni sau externi, determină un comportament și o gândire diferite, dar asta nu înseamnă că o relație se depreciază complet, fără speranță de a mai putea fi păstrată. Și totuși.. fiecare avem limitele noastre! 

De obicei, noi femeile simțim atunci când ceva este în neregulă în viața noastră, pentru că avem un instinct dezvoltat. Cu cât recunoaștem și comunicăm mai repede îngrijorarea cu privire la diferențele dintre așteptări și realitate, cu atât se pot lua măsuri de conviețuire care să îndrepte relația și să o dezvolte. 

De finețea cu care comunicăm aceste aspecte, așa încât să fim corect percepute, depinde viitorul relației. Totodată, perspicacitatea partenerului de a reacționa în timp util, precum și răbdarea amândurora de a îndrepta lucrurile, sunt definitorii. 

Fără a ne învinovăți dacă nu am putut ajunge la un comun acord, vom analiza care este cea mai bună cale spre o viață mai bună, pentru toate persoanele implicate, așa încât să ‘descurcăm’, nu să ne încurcăm și mai tare viețile. 

Să nu uităm că fiecare bărbat poate fi ‘bun’ sau ‘rău’, în funcție de felul în care este și se lasă a fi ‘modelat’, adevăr perfect valabil și pentru varianta feminină, de altfel.. 

“Orice bărbat este un roman, daca știi cum să îl citești.”- William Ellery Channing 

 (Și.. dacă te întrebi cumva ce e femeia, răspunsul e simplu:

 “Femeia este o mâncare pentru zei, gătită de diavoli.”-  William Shakespeare) 

😀 😀 😀

Comments

comments

This entry was posted in comunicare sociala, cunoastere interioara, motivatie on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *