Norocul tău..

vriendien

“Cel ce nu știe să se bucure de noroc atunci când îl află, n-are dreptul să se plângă când acesta îl părăsește.”– Miguel de Cervantes

Tu ești un om norocos??

Spune-mi câtor persoane ai putea să le dezvalui cele mai ascunse gânduri și cele mai mari defecte ale tale…

Câți te-ar accepta, chiar și după ce ai făcut ceva greșit, și ți-ar înțelege slăbiciunea?

Câți te-ar susține, în ciuda faptelor anterioare, și câtora dintre ei li te-ai descărca, în momentele de neputință sau durere, fără ca apoi să vrei să îi eviti, rușinat de vulnerabilitatea ta?

Câți ar ști să se bucure, împreună cu tine, atunci când ai fi în al nouălea cer, chiar și pentru un motiv care altora li s-ar părea anormal de copilăresc?

Și câți ar plânge, împreună cu tine, sau ar încerca măcar să îți spună că e firesc să simți neputință, dar și să nu îți fie jenă cu ceea ce simți, pentru că nu e nimic straniu în a fi și a te comporta ca un om?

Câți te-ar ajuta, așteptându-te să ajungi singur la momentul de acceptare de sine, sau a realității care de multe ori e inexplicabil de crudă?

Având cel puțin un astfel de om lângă tine, cu siguranță vei depăși mai ușor problemele vieții, chiar dacă nu le vei soluționa imediat.

Să mai spun că distanța dintre voi va fi întotdeauna mică, deși în plan real poate vă despart munți înalți și ape adânci.. ?

Că viața va fi mereu ceva mai dulce, dacă ai găsit un astfel de om, cu care să poți fi, la rându-ți, la fel de tolerant, înțelegător și disponibil? 

O spun, totuși, doar din dorința de a-ți reaminti cât de norocos ești, așa încât să mulțumești din nou vieții, sau- cel mai bine- acelui prieten, pentru fericirea de a-l fi găsit. 

Apreciază bucuria și norocul de a fi atât de norocos! Dacă ai un prieten de acest gen, poți să te consideri bogat.

Noțiunea de noroc este foarte vastă, dar neapărat conține și această “subdiviziune”; dacă nu, include-o tu! 

“Un prieten e acela care-ți dă libertatea să fii tu însuți.”– Jim Morrison

 

Comments

comments

This entry was posted in cunoastere interioara, motivatie, psihologie practica on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *