Gânduri corecte

 rood

“Un om este ceea ce gândește de-a lungul unei zile.”- Emerson

“Sunt plictisit!”, ți-ai spus, și te-ai simțit mai rău decât înainte de-a gândi asta.

E deja demonstrat faptul că informația cu care îți umpli mintea te va ajuta să te ridici sau să cobori. Și nu poți învinovăți pe nimeni, pentru că tu ești singurul responsabil de gândurile tale și, în final, de ceea ce simți.

Situațiile de viață sunt infinit de variate, dar ceea ce gândești tu despre ele va influența cu adevărat traiectul pe care îl vei parcurge.

Pentru că.. atitudinea mentală este întotdeauna cea care domină și declanșează un anumit comportament. 😉 (Spune-ți că ți-e teamă și chiar îți va fi, spune-ți că ești timid și vei ajunge să crezi atât de mult asta încât nu vei putea să ieși din carapace..!)

Știind toate acestea, în momentele de suferință maximă am putea să căutăm acele “pansamente personale, unice”, care acționează asupra minții noastre provocând aerisirea mentală.. sau pacea minții :).

A-ți umple mintea cu o muzică relaxantă, a pleca într-un loc deconectant de toate grijile și rutinile zilnice, a vorbi cu oameni care te ascultă cu adevărat sau a începe să practici un sport care să te energizeze și activizeze.. sunt măsuri de “resuscitare” la îndemâna tuturor. Desigur, între timp trebuie să cauți și alte soluții în vederea rezolvării situației în care ești.

Fiecare dintre noi știm ce ne avantajează mai mult, așa încât să ne remonteze, dar este imperios necesar să alegi acel ceva care te ajută cu adevărat pe tine.

O depresie îți va consuma cu siguranță resursele avute și vei avea nevoie de mult timp ca să îți revii.

Și totuși, dacă nimic nu te va ajuta să te ridici, ba chiar vei simți cum te afunzi din ce în ce mai mult, vei înțelege- în final- ca depresia este cea mai clară dovada că mintea îți este obosită, iar tu te confrunți cu o situație deloc obișnuită.

Este o perioadă grea, dar trebuie să vezi partea bună a lucrurilor: vei înțelege că nu poți merge mai departe în același “stil”.

Plânșetele, durerea, coborârea în străfundurile pământului, toate vor curăța și lumina calea. În final, vei conștientiza că durerea ta a avut sens: ai nevoie de o schimbare de comportament și gândire.

Și, pentru că vrei să scapi de tot amarul și să revii la viață, iei atitudine.

Ce zici dacă începi prin a-ți schimba optica?

Acordă-ți timp, căci tu esti primul care trebuie să aibă răbdare cu tine.. ;)Dacă nu tu, atunci cine? Și.. dacă simți că ai nevoie de ajutor, cere-l! 😉

Odată ce ai înțeles că gandurile te influențează permanent, oricât de persistente ar fi cele negative, vei lupta să le îndepărtezi- pentru că te iubești!

Urmăreăte filme care să te deconecteze, privește imagini pline de viață, ascultă muzica pentru un tonus bun, vorbește cu oameni care știu să spună o vorbă frumoasă, nu doar să critice.

Fă loc mereu gândurilor pozitive, si viata ta va căpăta un sens nou. 😉 Mai precis, va fi un nou început, care te va elibera de angoase și vise deșarte.

Poate suna a clișeu, dar numai încercând să înlături negativitatea și vorbind mai mult despre bucuriile vieții, nu doar despre probleme, vei ajunge să apreciezi partea bună a lucrurilor și să depășești mai ușor obstacolele.

“Dacă găsești un drum fără obstacole, probabil că drumul acela nu duce nicăieri.”- John F. Kennedy

“Talking about our problems is our greatest addiction.

Break the habit. Talk about your joys.”- Rita Schiano

green life

Comments

comments

This entry was posted in comunicare sociala, cunoastere interioara, motivatie, psihologie practica on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *