Lumina și culoarea vieții

lumina

Cine îți dă optimismul fiecărei zile? De unde îți iei tu forța de a merge mai departe?

Fiecare om are tacticile lui, atunci când este vorba despre recăpătarea forței mentale.

Pentru unii este suficient să asculte muzica preferată, pentru alții să evadeze în mijlocul naturii, sau poate doar să plimbe animalul de companie. 🙂

Deși poate suna ciudat, deoarece nu indică a fi remediul potrivit- cel puțin nu din perspectivă acustică :D- zbenguiala cu copilul tău (sau orice altă activitate care stimulează prezența și implicarea lui) poate fi la fel de “tămăduitoare”, pentru că un copil e plin de imprevizibil- și acest fapt revigorează.

Naivitatea, spontaneitatea, șotiile, stilul lui per total, la care se adaugă farmecul copilăriei, toate acestea completează tabloul în care energia și dinamismul sunt prezență absolută. Și, precum bine se știe, starea emoțională este molipsitoare! 😉

Sunt multe alte modalități de a-ți încărca “bateriile” la maximum, însă fiecare dintre noi are propriul barometru, așa încât nu poți decât tu însăți a-ți răspunde la această întrebare relativ simplă.

Dacă citind o carte bună te simți energizat, ori făcând sportul preferat, fotografiind, grădinărind, gătind, sau cine știe ce altfel de activitate care altora le-ar părea absurdă.. să nu-ți pese de părerea lor, doar tu poți aprecia ce anume e bun pentru sufletul tău!

De fapt, sunt atât de multe lucruri frumoase de făcut în viață, că uneori se întâmplă să vrei ca ziua să aibă mult mai mult decât 24 de ore…!

Vizitarea unei alte țări, sau doar a unui loc nou, complet necunoscut ție, ori a unei persoane dragi sufletului tău- ce remedii minunate ar fi!! (găsesc unii)

Uneori nici nu conștientizăm de unde am luat energie, sau cum de am uitat tristețea, pentru că toate aceste activități potrivite pot veni automat, la momentul perfect. Poate pentru că nimic nu este întâmplător?!

Alteori, intenționat modificăm starea de fapt a lucrurilor, intervenind în programul zilnic pentru a anula rutinizarea vieții și, totodată, a minții noastre.

Un mers la coafor pentru aranjarea părului sau vopsirea lui în altă nuanță- nici nu poți anticipa cât de mult vor influența spiritul zilei. Fetele cred că îmi vor da dreptate! 😉

Ar trebui să adăugăm în lista noastră îmbrățișarea iubitului/ei, zâmbetul, râsul sau cântecul ei/lui :), ori discuțiile lungi cu prietenele bune (sau prietenii), în care devierea de la subiect este frecventă și firească 🙂 .

Sau poate preferi vizionarea unui film bun? 😀

Unii aleg participarea la un concert care-i însuflețește, în timp ce alții nu au nevoie decât să își umple vazele cu flori și să bea o cafea pe terasa grădinii sau.. să simtă briza mării!

Iar alții, care adoră schimbarea, combină toate acestea, alternându-le, tocmai pentru a nu accepta rutinizarea nici măcar privind modalitățile de rexalare, care ar ajunge și ele să se banalizeze.

Oricare ar fi metoda care te “resuscitează”, nu ezita să o folosești, în funcție de preferința ta, dar neuitând să analizezi de fiecare dată dacă este una pozitivă- care să îți fortifice organismul și mintea, nu să le încarce și mai mult de așa-zisele  “noxe”! 😉

Dă lumină și culoare vieții tale! 

park

 

Comments

comments

This entry was posted in cunoastere interioara, motivatie, psihologie practica on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *