Oameni noi

prin viata

În fiecare zi, dacă îți propui să te avânți în tumultul vieții, întâlnești alți și alți oameni.

Pe lângă unii treci, le zâmbești și mergi mai departe, și toate își urmează apoi cursul firesc.

Pe alții nici nu îi observi, sau nu ai timp să îți formezi vreo impresie, pentru că drumurile voastre se întrepătrund doar preț de câteva secunde. 

Desigur, sunt unii pe care îi ții intenționat la distanță, iar alții sunt atât de neutri, încât nu simți nici o nevoie de a-i cunoaște în profunzime. 

Și totuși, sunt unii oameni care se înfiltrează atât de firesc în viața ta, încât par a fi acolo din totdeauna. 

Sunt oameni care te detemină să lupți și să te-nalți, pentru că entuziasmul și puterea lor de a lupta (la rândul lor) cu viața nu te pot lăsa rece.

Forța lor interioară e atât de motivantă și energizantă, încât pur și simplu nu te poți abține să nu o iei drept model zilnic de abordare a vieții. 

Unii oameni sunt atât de prietenoși, încât căldura lor se transmite inevitabil de la primul contact vizual, iar familiaritatea pe care o simți e ceva inexplicabil, dar perfect real. 

Sunt oameni atât de deschiși, atât de spontani și dispuși să te accepte, încât rămâi uimit și aproape mut de bucurie, pentru multă vreme dupa ce i-ai cunoscut.

Simți imediat cum sufletul ți se inundă de recunoștință și vitalitate, pentru că acești oameni îți completează viața și, datorită impactului pe care îl au asupra ta, nu ai niciun dubiu asupra motivului pentru care ți-au apărut în cale.

În acele momente, nu poți decât să îi mulțumești vieții pentru acest noroc și să te străduiești să scoți la lumină tot ce e mai bun în tine. Cu siguranță o vei face, datorită lor. 😉

Tot în urma întâlnirii cu ei ajungi să capeți curaj, să îți depășești limitele, să iei decizii importante, să te ambiționezi și să te dezvolți.

Reușești atunci să înțelegi că vârsta nu e deloc un criteriu când legi o prietenie, că țara căreia îi aparțin acei oameni poate fi o nouă oportunitate spre cunoașterea și formarea ta, așadar toate barierele cad. 

Devii tolerant față de diferența de gusturi și obiceiuri, înțelegător față de cultura și mentalitatea lor, și empatizezi așa cum mai demult nu erai capabil s-o faci. 

Mulțumită acestor oameni deosebiți, te transformi în cel ce sperai cândva că poți fi: mai ambițios cu tine însuți și mai convins că ești capabil să faci schimbările mult visate.

Dintr-o dată, îți cresc aripi și începi să zbori. Și, o dată ce ai prins gustul zborului, nu te mai saturi să admiri panorama vieții! 

Acești oameni sunt o oază de lumină în propriul întuneric!

Primește-i în inima ta și apreciază-le aportul de câte ori ai ocazia. Ei îți pot fi călăuze de nădejde pe drumul sinuos spre sine. “Să le fim recunoscători celor care ne oferă fericire; ei sunt acei grădinari fermecători care fac sufletele noastre să înflorească”– Marcel Proust

Comments

comments

This entry was posted in cunoastere interioara, motivatie on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *