Concordanțe

new

Întâlnirile cu oamenii din viața noastră par a fi deseori neînsemnate, însă această concepție se poate schimba radical, dupa ani și ani. De-abia atunci le înțelegi și descoperi sensul, ajungând în situația de a spune “ acum înteleg de ce..!”. 

Dacă am acorda atenția cuvenită fiecărei întâmplări și nu am mai fi atât de grăbiți să ajungem într-o destinație mereu necunoscută, precum actorii care își încheie rolul și se gândesc imediat la cât de incitant va fi următorul, poate am reuși în timp util să decodăm sensul fiecărei apariții, oricât de insignifiantă ar părea la prima vedere. 

Pentru că, fie că ți-e clar acum sau nu, fie că accepți acum această idee sau nu, în interiorul tău te-ai nascut cu capabilitatea de a înțelege neînțelesul și a pătrunde prin multe labirinturi, aparent foarte întortocheate.

Fiecare om este o posibilă oglindă a ta, un posibil sprijin (la nevoie), o mică lecție, sau un viitor întreg univers.. 🙂 Timpul ți-o va dovedi!

Privește oamenii cu care intri în contact și acordă-le cât mai multă atenție, așa încât să descifrezi sensul apariției lor în viața ta.

Pune-ți la timp întrebări, analizează ce e de analizat, și nu uita să treci la acțiune, fără să eziți a alege ce ți se potrivește ție și fără a ține cont de șușotelile celor din jur.

Inima știe cum să bată singură, așa că nu o subestima, dictându-i tu ritmul, că ea oricum va face tot ce știe mai bine!

Și totuși, dacă nu reușești să îți pui în funcțiune imediat cele mai sensibile elemente de decodare, cu siguranță viața te va ajuta. Vei fi pus într-o nouă situație, poate mult mai clară și mai sugestivă, așa încât să nu dai greș din nou.

Și să nu îți pară rău sau să fii uimit dacă acea nouă șansă va însemna o nouă fațetă a situației. Poate că tu ești cel ce trebuie să sprijine, și nu invers, dar bucură-te de oportunitatea de a dovedi că ești mai bun decât se putea spera, mai înțelept și mai profund decât erai odată.

Nu îți irosi șansa! Circumstanțele s-au creat intenționat, ca tu să demonstrezi că ai evoluat și poți privi totul dintr-o altă perspectivă, ceva mai amplă! 

Câteodată, acea nouă oportunitate te va ajuta să rearanjezi lucrurile, să închei o situație sau să reîntorci o favoare. Cu siguranță, există un motiv real pentru care ne intersectăm cu diverși oameni, oricât de neînsemnați ar fi, în ochii noștri, la un moment dat. 

Concordanțele nu sunt întâmplări. 

“Persoanele destinate să se întâlnească se vor întâlni aparent întâmplător, dar exact când trebuie.”- Ralph Waldo Emerson

 

Comments

comments

This entry was posted in cunoastere interioara, motivatie on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *