O zi din viața ta

traieste liberevery day

Cât de mult contează pentru tine o zi?

Am auzit mulți oameni spunând uneori “astăzi nu am făcut nimic”, și am realizat cât de mult se pot subaprecia. Și eu am făcut parte dintre ei, cândva, dar acum știu că e o expresie utilizată de cei care sunt dezamăgiți de ei înșiși, sau care nu dau valoare lucrurilor mărunte pe care le fac, fără de care viața lor ori a celorlalți membri ai familiei ar fi mult mai complicată.

Trebuie să conștientizăm că toate lucrurile mărunte te ajută să te dezvolți sau să ai o viață plăcută, organizată și echilibrată.

Am citit un articol NLP care m-a pus pe gânduri și m-a ajutat să mă apreciez și să dau mult mai multă valoare fiecărei zile. Dar, cel mai mult, să încep fiecare zi cu entuziasm și curiozitate.

Am conștientizat mai mult decât oricând cât de multă nevoie avem să medităm în fiecare zi la tot ceea ce s-a întâmplat, să ne stabilim prioritățile următoarei zile și obiectivele pe care vrem să le îndeplinim.

Mai clar, articolul respectiv propunea ca în fiecare seară, timp de mai multe zile, să închidem ochii și să ne amintim tot ce am făcut în ziua respectivă, începând de la momentul în care -seara- ne-am așezat în pat și până la momentul trezirii din acea dimineață.

Apoi să începi iarași derularea, identificând momentele în care te-ai simțit limitat de reguli. La a treia derulare trebuie să te imaginezi având alte emoții și gânduri- încredere în tine, putere, independență. Astfel, creierul primește alternative emoționale, una dintre marile nevoi ale oamenilor.

Se pot produce schimbări majore în dezvoltarea noastră personală, dacă exercițiul este practicat în mod consecvent.

Tehnica acesta nu numai că îți deschide ochii privitor la aprecierea pe care o ai față de propria persoană, dar te determină să fii mai atent la cum îți planifici timpul pentru ziua următoare.

Acum știu că tot ceea ce fac este foarte important, fie că mă plimb, citesc, fac sport sau ascult muzică.

Tot ceea ce pe mine mă ajută să mă dezvolt, oricât de neînsemnat ar fi pentru alții, pentru mine are valoare.  

Tot ceea ce fac mă definește.

“Socotește fiecare zi o viață”- Seneca

y-rose

Comments

comments

This entry was posted in comunicare sociala on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *