Iubirea de sine…

love yourselfToți oamenii vor să fie atractivi, dacă nu pentru cineva anume, cel puțin (și e mult mai bine să fie acesta motivul!) pentru a se simți bine în pielea lor și a fi mulțumiți de ei înșiși. Mi-e greu să cred că sunt și oameni pentru care nu contează absolut deloc felul cum arată.. Dar știu sigur că mulți se mint singuri că sunt perfect împăcați cu acest lucru, chiar dacă atitudinea și expresia feței îi trădează de multe ori.

Sigur că fiecare își cunoaște- în mare parte- problemele legate de sănătate, pentru că durerea fizică ne împinge să mergem să aflăm ce se întâmplă cu noi. Poate și acesta este un motiv pentru care corpul tău nu este așa cum visezi.. și atunci trebuie să mergi să ceri sfatul specialistului. Dar dacă nu suntem atenți la cantitatea și calitatea alimentelor consumate, aceste lucruri vor atrage de la sine o modificare în timp a  esteticului, chiar dacă nu ai probleme majore.

Iar sănătatea noastră se reflectă în exterior, începând de la aspectul tenului și pană la proporții și atitudine.

Un om sănătos găsește resursele necesare de a se bucura de tot ce îl înconjoară, chiar  dacă are parte și de căderi ce îl pot răpune pentru un timp.

De multe ori, o depresie puternică ne dă peste cap tot planul nostru de a avea grijă de noi, dar asta face parte din însăși normalitatea vieții. Dar dupa ce perioada dureroasă trece, începem să ne analizăm cu atenție și, observând urmările nedorite pe propriul chip, firesc este să acționăm!

Poate că privirile uimite ale prietenilor sau remarcile lor ne ajută să înțelegem că ceva se întâmplă, în cazul în care peste noi s-a așternut “senzația de confort și nepăsare”. Atunci, ar fi bine să ne luăm inima în dinți și să pornim la treabă! Pare dificil, dar.. după ce ai depășit perioada de adaptare, toate intră în normalitate.

Am “probat” acest experiment anul trecut, cand am simțit că nu mai am aceeași tonicitate de mai demult și am realizat că nu întineresc și trebuie să am mai multă grija de mine. La început exercițiile erau scurte, de două-trei ori pe săptămână, și nu pot să uit că după prima încercare corpul meu a fost neplăcut impresionat 😀 , așa că am simțit o durere musculară generală întreaga săptămână, de parcă cineva m-ar fi bătut.

Cred că am făcut exces de zel!! Cu greu puteam să mă mai mișc, iar noaptea abia mai reușeam să dorm, semn că aveam o condiție fizică nu prea bună, deși mergeam zilnic cu bicicleta 5-10 kilometri. Mă simțeam bolnavă! 🙂

Mi-am propus însă să fiu consecventă, pentru că am descoperit că am o stare de bine după fiecare “încercare dureroasă” și am căutat și mai multe exerciții pe internet, cât mai variate, care să vizeze diverse părți ale corpului unde am considerat că e nevoie de schimbare.

O prietenă care e împătimită după exercițiile pilates m-a susținut și încurajat. După aproape 6 luni am început să fac exercitii pilates în fiecare zi, rareori făcând excepție o zi, când starea fizică sau dispoziția nu mi-au permis. Acum, după 8 luni de zile, sunt mândră de felul cum arăt, mă simt mult mai frumoasă și.. simt că întineresc! 🙂

Pe tine ce te împiedică să nu te ocupi o jumătate de oră pe zi de corpul tău? Făcând sport vei scoate la suprafață stări neașteptate de bine, sentimente de încredere și vitalitate, vei fi mai disciplinat, și de ce să nu recunoaștem, vei avea un plus de energie și euforie 🙂 !

Nu devii un star, dar cel puțin poți fi propriul tău admirator. Știu că îți pasă de tine, așa că lasă amânările deoparte și apucă-te de treabă! Arată că te iubești și te respecți, pentru că.. dacă tu nu faci asta, cum poți să le ceri celorlalți să o facă? Apreciază-te pentru fiecare “luptă zilnică”, privește-te în oglindă și admiră-te, fără însă a cădea în patima lui Narcis. 🙂

De ce îți spun toate acestea? O să-ți răspund.

Chiar dacă tu consideri că încă arăți bine, dar mușchii tăi sunt flasci deja, peste ani îți vei da seama de consecințe și îți va părea rău că ai fost delăsător. Ai o singură viață pe care o cunoști a fi a ta!

Dacă ești o femeie sau un bărbat curat, de încredere, serios și priceput la gătit sau orice altceva, asta nu înseamnă că nu e nevoie să fii și atractiv. Toate aceste aspecte sunt complementare și, așa cum ruperea unei zale a unui lănțișor poate să conducă la pierderea acestuia, la fel și atractivitatea sau lipsa ei pot determina menținerea și respectiv distrugerea unei relații.

Totodată, practicarea unui sport- și nu vorbesc deloc neapărat despre a merge la sală (fapt pentru care vei găsi poate o sumedenie de motive care te împiedică să acționezi, precum lipsa banilor sau a timpului), conduce cu siguranță la o viață intimă “fructuoasă” și te ajută să te descarci de energia negativă pe care viața ne-o oferă, de multe ori fără consimțământul nostru 😀 !

Acordând atenție modului cum arăți vei începe să te iubești cu adevărat pe tine însuți. Este doar una din modalitățile prin care vei atrage respectul și interesul celorlalți față de omul frumos care ești!

 I LOVE ME

Comments

comments

This entry was posted in educatie, motivatie, valori on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *