Să fim copii…

copil

Poate că vei spune melancolic: “da, ce bine ar fi să pot trăi din nou fără griji!”, însă eu cred că e benefic pentru tine să fii copil doar atât cât se poate. Dar să fii!!

Cum? Încercând să faci ceea ce face un copil, ca să-ți recapeți puțin din entuziasmul de mai demult. Patinează, mergi la ștrand și înoată sau dă-te pe tobogan, sari pe trampolină, joacă-te cu o pisicuță sau un cățelus, experimentează.. noi sortimente de înghețată 🙂 , prăjiturele noi, mergi la cinema și vizionează un film pentru copii (însoțit de copiii tăi, dacă ai.. ), fă un om de zapadă, sau îngerași. Acestea sunt doar câteva exemple care mi-au venit în minte, dar sigur mai sunt multe altele.

Noi, adulții, suntem mult prea preocupați de ordine, mâncare, probleme de serviciu, și uneori nu mai avem timp să ne exteriorizăm bucuria de a trăi! Sau, mai rău, uităm cât de fericiți și norocoși suntem pentru că avem sănătate, oameni care ne poartă de grijă, o natură atât de imprevizibilă și plină de mareție; numai ascultând muzica ne putem face zilele mai frumoase..

Și nu în ultimul rând, să nu uităm ce fericire este a putea visa..!

Totul depinde numai de noi, pentru că fiecare zi e frumoasă dacă tu o faci așa, prin frumusețea interioară pe care o reverși în jurul tău. Fiecare zi se modelează după sufletul tău. Tu ești frumosul, sau nu!

Așadar, încarcă-te cu energie pozitivă, ieși la plimbare ca să simți tumultul vieții și.. admiră tot ce se poate admira.

Fiecare perioadă a vieții are farmecul ei și e bine să ne autoeducăm așa încât să trăim fiecare stadiu de dezvoltare a noastră plini de recunoștință și încântare.

Ai observat cât de frumos este că nu știi niciodată cu perfectă exactitate ce se va întâmpla mâine? Viața ar fi mult prea banală, pentru că neprevăzutul are un farmec al lui, care te încarcă de adrenalină (epinefrină), acel fluid necesar vieții.

Lasă sufletul de copil să iasă din când în când să zburde pe câmpii!!

cer

Comments

comments

This entry was posted in copilarie, motivatie on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *