Visează… cu ochii deschiși!

visand...

E frumos să visezi cu ochii deschiși lumea pe care vrei să o proiectezi în viitor în jurul tău.. Și nu e vorba doar de un vis! Poate fi soluția spre îndeplinirea celor mai arzătoare dorințe ale tale. Dar depinde de cât de multă dăruire și consecvență vei implica în acest proces.

Poate părea doar o iluzie, la început, mai ales pentru cei sceptici, care văd tot timpul numai barierele, în special pe cele materiale. De fapt, de cele mai multe ori este vorba despre bariere emoționale, pe care ei înșiși le inventează, pentru a găsi un răspuns renunțărilor lor.

Și eu am făcut parte dintre ei, cu mult timp în urmă. Ușor-ușor, am găsit un răspuns și o rezolvare pentru toate aceste scuze; lucrurile s-au mișcat încet, dar în direcția cea bună. Cu pași timizi, dar plini de speranță, m-am apropiat de visul meu. Dar cum?

Am renunțat să mă compar cu cei care sunt sus, pentru că eu sunt eu, iar ei sunt ei, iar viața noastră s-a derulat complet diferit, circumstanțele fiind altele; dar am modele demne de urmat și vreau să le cunosc traseul pentru a mă impulsiona și a nu uita unde mi-am propus să ajung- să am succes.

Am renunțat să mă gândesc doar la partea rea a lucrurilor, să stau și să privesc de pe margine, speriată de eventuale eșecuri.

Am renunțat să mă gândesc la “ce fac dacă..?” și am înlocuit expresiile negative care-mi stopau orice acțiune cu unele pline de forță și curaj.

Acum știu că voi găsi întotdeauna o soluție, pentru că cineva, acolo sus, ma iubește. Și pentru că, de fiecare dată când am căzut, am găsit o modalitate de a mă ridica. Sunt un om care vrea mai mult de la viață și care acționează pentru a-și atinge țelurile, în ritmul meu.

Apoi, am renunțat să mă mai păcălesc și să continui să fac lucrurile care nu îmi mai plăceau demult, dar continuam să le fac doar pentru că așa “trebuia”; de asemenea, am renunțat să tac atunci când trebuia să spun ce gândesc și avea un sens pentru mine.

Doar așa poți produce o schimbare- spunând ce vrei de la ceilalți, care îți sunt așteptările.

Sigur că am avut și eșecuri, ca orice om, dar prefer să le las în urmă și să privesc cu optimism spre viitor. Cred că fiecare cădere m-a ridicat puțin, și fiecare experiență a fost o lecție de viață, pentru mine și ceilalti implicați în ea.

Acum știu că de mine depinde totul. Nu îmi mai plâng de milă, nu mai aștept salvarea din partea cuiva ireal, nu mai blamez pe altcineva pentru eșecurile mele. Mi le-am asumat și m-am iertat pe mine însămi și trecutul meu. A fost însă nevoie de timp ca să înțeleg cât de mult mă va ajuta schimbarea modului de a privi lucrurile.

Citind despre cum au făcut față alții momentelor grele, văzând optimismul altora care au suferit poate mult mai mult decât mine, mi-am ”reeditat profilul” și am pornit din nou la drum, cu mintea limpede și sufletul plin de energie.

E uimitor cât de multă forță îți pot transmite oamenii puternici, care au suferit, dar s-au ridicat de la pământ și au privit spre infinit. E bine ca, din când în când, să facem o “cură” de pozitivism și curaj, ascultând oameni care au ceva de spus. Oameni cu caractere puternice și rezultate pe măsură.

Caută-i, în funcție de principiile și nevoile tale, și sigur te vor “molipsi” cu realismul și claritatea gândirii lor.

Vei fi alt om.

Comments

comments

This entry was posted in motivatie, psihologie practica on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *