Culorile iubirii

rainbow

Nu am văzut prea multe curcubee în viața mea, dar cel de anul trecut a fost uimitor de frumos, clar și deschis! Încă îmi amintesc senzațiile trăite.. M-am minunat, am râs de fericire și nu am putut minute în șir să-mi iau ochii de pe cer..

Fetița mea mi-a spus că sunt ca un copil 🙂 , și nu înțelege ce mare lucru poate fi, sau de ce sunt așa entuziasmată.. “Ok, e frumos, dar filmele de pe Disney sunt mai interesante…!” Așa că a revenit liniștită în fața televizorului. 🙂

Hm.. cine e de fapt copil în ziua de azi? 😀

Cum apar curcubeele ?.. m-am întrebat din nou, deși am învățat demult asta la școală. Dar eu “sunt copil”, așa că ..pot uita. 🙂

“Curcubeul este un fenomen optic care apare când lumina Soarelui suferă fenomenele de refracţie, reflexie şi difuzie la întâlnirea cu picăturile de apă din atmosferă…” (admin@scientia.ro)

Nu cred că există oameni care să nu se bucure măcar puțin când văd un curcubeu, imensul arc multicolor. Și nu pot să nu mă gândesc: ce poate fi la fel de frumos ca acest fenomen?

“La contactul cu un strop mărunt de apă, lumina albă este descompusă în frecvenţe individuale corespunzătoare culorilor din spectrul vizibil, prin refracţie”.

Dar, cum nu sunt Newton, ca să pot studia în detaliu acest fenomen optic, și nici Theodoric din Freiburg, care l-a demonstrat deja.. în 1304 😀 , las în seama lor explicațiile fenomenului științific..

Pentru mine, singurul “fenomen” comparabil cu acesta este Iubirea.. deschisă, emoționantă, energizantă și.. care apare și dispare, pentru că nu mereu este “Soare”..!!!

Cum apare Iubirea?

E ceva mai greu de explicat..

Iubirea e un fenomen care apare când sufletul suferă modificări la întâlnirea cu alt suflet din univers.. La contactul cu vocea, cuvintele, mirosul, zâmbetul, gândul și simțirea fiecăruia dintre cele două suflete, apar mii și mii de fluturași în stomac, iar creierul nu poate decât să se bucure..Așa că dansează, cântă, visează și se topește de dor..!

Sufletul se purifică, dar gândurile se amestecă, punând stăpânire unele pe celelalte; se întrepătrund, contopindu-se perfect, apoi se descompun în milioane și milioane de săruturi, care mai de care mai jucăuș, care se difuzează către ambele ființe, în toate direcțiile, pănă când se declanșează extazul….

Acestea fiind spuse, cine nu și-ar dori să vadă un curcubeu pe cer, din când în când?

Presupun că ați alege Iubirea, dacă ar fi să aveți ambele variante la îndemână, dar.. ce-ar fi să trăiți Iubirea ca pe un curcubeu? Clar, deschis, emoționant, de intensitate mai mică sau mai mare, când este Soare???

Vă doresc să găsiți acea Iubire multicoloră și să nu uitați niciodată: chiar dacă azi nu e Soare, zilele următoare cu siguranță va apare!

“Sunt îndrăgostit. E-un paradisiac curcubeu deasupra lumii sufletului meu.”-Nicolae Labis

Comments

comments

This entry was posted in psihologie practica on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *