Dureroasa Indiferență

indiferenta 

“Nimic durabil nu se poate întemeia pe indiferență.” (Octavian Paler)

Priviri care voit nu se întâlnesc și când o fac nu strălucesc, zâmbete care se transformă în durere, neîntâlnind alte zâmbete, atingeri refuzate, explicații ce nu pot fi date, cuvinte puține, mesaje inexistente.. Distanță.

Cuvinte care nu mai au culoare și sens.

Ți se pare un scenariu cunoscut?

Ce doare mai mult: să stai lângă un om pentru care ajungi să te simți un necunoscut, sau să fii singur, dar totuși liber să găsești acel ceva pe care momentan l-ai pierdut sau niciodată nu l-ai avut? Durerea singurătății oficiale sau a celei tăcute, nedeclarate?

Dacă tăcerea cuprinde relația, poate fi un semnal al răcirii sentimentelor, ceea ce determină frustrarea și alte multe senzații neplăcute. Simți poate că ești inatractiv, neinteresant, sau că nu ești la înălțimea așteptării partenerului. Încrederea în forțele tale scade și te transformi într-o persoană nouă necunoscută ție. Pe zi ce trece ești, voit sau nu, altcineva.

Evident că trebuie să iei măsuri, dacă nu vrei să te îneci în oceanul disperării și să îti plângi continuu viața. Nu e prea lungă! Sau.. nu ți-e teamă că o să fie lungă și fără rezonanță?!

    Caută-ți ecoul! Regăsește-te! 

” Indiferența este paralizia sufletului, o moarte prematură.” (Anton Pavlovici Cehov)

 

Comments

comments

This entry was posted in comunicare sociala, motivatie on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *