Fructul interzis

Tuturor ne plac fructele, se știe!.. sunt sănătoase, hrănitoare și pline de vitamine, iar unele arată al naibii de bine! 😉

Desigur că toți avem preferințe pentru un anume tip de fruct, așa că îl căutăm cu frenezie și nerăbdare, atunci când pofta e mare!!

A alege fructe atât delicioase cât și atractive ca formă e desigur doar o chestiune de gust, dar trebuie fără doar și poate să ai în vedere cât de accesibile sunt buzunarului tău.. Așa că, vrei nu vrei, mai întâi trebuie să faci câteva calcule!

Că îți par apetisante de la distanță, e de-nțeles. Dar ca să te convingi de veridicitatea presupunerilor făcute, e logic că trebuie să le și guști! Și asta e și intenția ta..

Mai rău e când fructele nu îți sunt prea accesibile.

Problema distanței până la magazinul de fructe se rezolvă cumva, chiar dacă ți-e cam lene să ieși din casă, sau exact în ultimul moment mașina te lasă..

Cumva, găsești tu o soluție, că doar așa ai fost învățat: să fii creativ și să găsești întotdeuna o cale! (E musai, doar ești băiat/fată mare!)!

Dar și mai grav este atunci când fructul mult dorit e gata a fi luat de altcineva, care apare ca din pamânt în fața ta, sau fructul e deja în mâna altcuiva!

Atunci începe adevărata dilemă.. Ce poți să faci ca să fie totuși al tău? Desigur că nu poți să împingi omul, sau să-i iei fructul din mână, că doar nu ești lipsit de bun-simț..!

Aici e momentul când trebuie să dovedești cât de mult ți-l dorești.

Cum nimeni nu vrea să renunțe ușor la ceva bun, chiar dacă îl întoarce pe toate părțile și pare a sta pe gânduri, cumva.. analizându-l ca aspect exterior, miros sau aparentă consistență, în final fructul bun e al celui ce și-l poate permite.

Dar asta nu e suficient, după cum se vede!

Trebuie să existe sincronizare, și anume voința de a ajunge în timp la locul faptei, precum și flerul de a alege fructul cel bun, ca să nu te trezești când ajungi cu el acasă că e locuit de zeci de vietăți nedorite.. și nu ai ce să mai mănânci.

Presupunând totuși că este un fruct bun și delicios, va avea cu siguranță și mulți doritori. Așadar, sfatul meu e că e bine să îți dai din timp seama ce îți dorești, ca să îți iei măsuri de siguranță, în cazul în care cineva ți-ar putea lua-o înainte, să zicem.. avantajat de distanță!

Ești dispus să lupți pentru a convinge cumva că tu îl meriți din plin, mai mult decât alții? Sau că nevoia ta e atât de stringentă, încât până și fructul cooperează și se lasa greu.. cumpărat?

Știu, asta-i o treabă cam greu de rezolvat!! :)) 😀

Sfatul meu final s-ar putea să însemne o mare-ușurare: dacă lupta îți pare o mult prea grea încercare (iar fructul nu dă semne de colaborare), să te reprofilezi, alegând un fruct disponibil, mai puțin interzis și mai.. verosimil!

Comments

comments

This entry was posted in cunoastere interioara, iubire, motivatie, relatii, valori on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *