Plină de neprevăzut

O numim Viață.

O primim cândva și se oprește cândva. Mai scurtă, mai lungă, mai bună sau mai rea.. rămâne la aprecierea ta. Și bine ar fi să îi dai valoare, înfrumusețând-o prin prospețimea gândurilor și acțiunilor tale.

Sună poetic, dar de prea multe ori uităm că Viața este un dar frumos, care trebuie apreciat la timp, tocmai pentru că are limită necunoscută.

Trăim, uitând să trăim la maxim, nu doar să o facem pentru că începe o nouă zi. Și ce bine ar fi să ne amintim mai des că putem să ne aranjăm Viața așa cum vrem noi!

Vei spune că asta și faci, iar listele lungi sunt dovada faptului că timpul ți-l împarți cum și cu cine vrei tu, făcând doar ceea ce vrei tu.. Dar cât de des ai trecut în listă Bucuria de a trăi?

Această bucurie ar putea veni numai din simplul fapt că viața este plină de neprevăzut. Pentru că, oricât de lungă ar fi lista ta de cumpărături sau planuri pentru acea zi, niciodată nu vei putea ști cu exactitate ce se va întâmpla până la sfârșitul ei.

Poate ai idee ce vrei să faci și unde vrei să ajungi, dar cât de departe vei ajunge, ce oameni vei întâlni și prin câte aventuri vei trece în acea zi, nu vei putea ști.

Dimineața, ți-ai putea spune în gând: “abia aștept să văd ce îmi este dat să trăiesc, să simt și să admir, să mă bucur de tot și toate, să savurez momentele ce îmi sunt astăzi date.”

Fii deschis oricărei întâmplări și nu te reține în a experimenta ceva nou. S-ar putea ca mai târziu să fie prea târziu!

Ce-ar fi să mai treci apoi în lista ta Recunoștința pentru toate momentele apărute, fie ele chiar si neplăcute?! Toate contribuie la formarea ta.

Iar în final să adaugi Entuziasmul necesar de a aprecia apariția lor și a le transforma în lecții de viața.

Totul pentru a o lua de la capăt mai conștient ziua următoare, plin de Bucurie, Entuziasm și Recunoștința pentru că încă ai norocul de a fi în viață și posibilitatea de a deveni Tu.

Completează lista apoi cu multe zâmbete, râsete sau (opțional 🙂 ) dans și (de ce nu..?) oferă-ți mai des un buchet de flori sau alte mici rasfațuri, pe care le tot amâni așteptând momentul perfect!

Exerseaza conștientizarea unicității vieții și bucură-te de orice gest mărunt sau apreciere. Trăiește punând suflet, pentru că el te definește. Ai înțeles!? Iubește! 😉

Comments

comments

This entry was posted in motivatie on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *