Noi experiențe

C5FB9AC1-2625-47C8-A74A-71B6A1152F87

Fie că urmezi un curs nou, te înscrii la un alt club sportiv, începi o nouă relație sau schimbi locul de muncă, toate acestea au în comun un lucru: schimbarea.

Întreaga noastră viața se caracterizează printr-o multitudine de transformări, menite a ne cizela, cu scopul de a ne ajuta să aflăm cine suntem cu adevărat, care ne sunt limitele și ce știm să facem cel mai bine.

Așa reușim să ne descoperim talentul, să ne testăm răbdarea ori capabilitatea de a face fața unor situații noi, dar și de a îmbunătăți unele aptitudini deja existente, dar insuficient valorificate.

Schimbarea e privită uneori de ceilalți ca fiind o transformare dureroasă, care îngreunează mersul lin al vieții. Sau, în cele mai dese cazuri, e vazută ca fiind o piedică ce îi va țintui pe loc și îi va marca iremediabil, pentru totdeauna..

Ce-ar fi să ne amintim cu toții că rutina e plictisitoare și că ar fi frumos să avem cât mai multe de scris în cartea vieții??

Să ne testăm așadar puterea minții, să învățăm cât de mult posibil de la toți oamenii ce ne înconjoară, să nu refuzăm posibilitatea de a descoperi că alții au probleme și griji mult mai mari decât noi și să apreciem astfel ceea ce am fost, suntem și putem fi.

Neraportându-ne mereu la ceea ce știm acum să facem ca fiind capătul resurselor noastre fizice, emoționale ori mentale, ne dăm șansa de a ne dezvolta într-un alt domeniu al cunoașterii.

Să ne depășim temerile si frustrările, să dăm voie cunoașterii să ne împresoare și să nu refuzăm a ne pune în situații noi, care poate ne vor ajuta să apreciem și respectăm mai mult pe ceilalți.

În plus,  schimbarea ne va determina să luptăm pentru a ajunge acolo unde ne dorim să fim.

Descoperire, reinventare.. devenire- sunt pașii necesari pentru a ajunge să fii Tu!

“Lucrul cel mai important este să fii gata în orice moment să sacrifici ceea ce ești pentru ceea ce ai putea deveni.” Charles Dickens


Comments

comments

This entry was posted in cunoastere interioara, motivatie, valori on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *