Despre și pentru tine

pizap.com14246296999042

Bibliotecile sunt pline cu cărți, iar cine vrea cu adevărat să citească își găsește timp și o face.

Scuzele dispar, ca prin minune 🙂 , și dau loc acțiunii.

Librăriile sunt de asemenea înțesate cu cărți, și cine vrea cu adevărat să cumpere o carte bună, face economii și cumpără, din când în când, o carte bună, pe care o apreciază la adevărata valoare (în special atunci când face sacrificii ca să o aibă pe propriul raft). 

Sunt milioane de cărți care pot da sens întrebărilor tale și îți vor purifica mintea și sufletul.. 

Acordând prioritate lucrurilor sau acțiunilor cu adevărat importante pentru fiecare dintre noi, ne autostimăm, iar sentimentul ce ne acaparează este de fiecare dată înălțător!

Trebuie doar să concluzionăm cumva ce ne place foarte mult, să dăm glas vocii interioare și să luăm decizii care să ne îndrepte pe drumul care să ne conducă în punctul dorit.

Cumva, mental, trebuie să trasăm o hartă.. și chiar dacă pe alocuri ocolim obiectivul, drumul fiind poate în lucru 😀 , important este să nu ne uităm ținta. 

Întotdeauna este vorba despre sine, nu despre ce cred alții că e mai bine pentru tine, sau despre ce ar fi bine, teoretic, pentru a avea profit financiar.

Pentru că ceea ce faci doar rațional, fără implicare emoțională, la un moment dat te golește interior. Este o durere mută, care într-o zi va vorbi și îți va spune cât de mult ai greșit. 

Emoționalul naște însă creație, iar pasiunea pentru ceva te va determina să nu renunți, în ciuda piedicilor inerente. Și, într-un timp oarecare, roadele vor apare. Vei înțelege atunci foarte bine de ce răbdarea a fost numită “comoara ascunsă”.

****************

Cât despre mine, am descoperit de curând o nouă comoară, pe tărâmul cuvintelor: cartea “The Self ander Siege”( Robert Firestone, Lisa Firestone and Joyce Catlett).

PS.: nu pot decât să mă bucur din suflet pentru privilegiul de a mă naște într-o lume în care nu am nevoie de “harta comorii”! 🙂

“This rich book, full of important insights and moving examples, is recommended for therapists, for individuals, couples and families motivated to free themselves from the shackles imposed by the voices of the ‘enemy within”.- Ayala M. Pines, PhD, Dean and Professor, Faculty of Management, Ben Gurion University, Israel.

self

Comments

comments

This entry was posted in carte, cunoastere interioara, motivatie, valori on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *