Timp…

timp

“Take time to smell the roses!”– este o expresie englezească, ce te îndeamnă să nu te mai stresezi, să nu mai plângi de tot și toate și să îți faci timp să te bucuri cât mai mult de viața ta pe Pământ. 

Când vorbim cu prietenii despre lucruri pe care am vrea să le facem, găsim mereu o scuză: “n-am timp”, “sunt foarte ocupat”,” am multă treabă”..

Dar cum poți să uiți că lucrurile mărunte sunt cele care te energizează, îți dau forță să mergi mai departe și să poți rezolva problemele majore, care îți dau bătăi de cap?

De ce să nu privim atent realitatea?

 Un zâmbet primit îți schimbă starea- te pozitivează! (atât pe tine cât și pe ceilalți), o îmbrățișare caldă te ajută să te simți susținut, cititul îți deschide noi orizonturi și te determină să vezi lumea cu alți ochi și poate chiar să îmbrățișezi o nouă perspectivă asupra ei, sportul te va energiza și te va ajuta să fii în formă.

Ascultându-i pe cei din jurul tău vei putea să îi înțelegi mai bine și să te descoperi prin ochii lor, meditând îți vei cunoaște sufletul, iubind inima ta va tresălta de bucurie și viața ta va căpăta culoare.

Și sigur că visând vei înțelege ce vrei cu adevărat, care sunt cele mai ascunse dorințe ale tale, ca apoi să gândești cum să faci să le duci la îndeplinire.

Dar.. să miroși florile, la propriu spus?

Știu că timpul este prețios, dar gingășia și parfumul florilor te vor sensibiliza, îți vor însenina ziua, îți vor stimula simțul olfactiv și îți vor dezvolta creativitatea. Te vor binedispune și îți vor transforma o zi obișnuită în una specială.

Fă-ți timp pentru toate acestea!  Dă-i timp timpului! 🙂

 “Oricare ar fi durata timpului, știința întrebuințării lui îl va face lung.”– Seneca

Comments

comments

This entry was posted in educatie, psihologie practica on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *