Recunoștință

gratitude

Sărbători, zile de naștere, sau alte momente care pentru tine au o însemnătate deosebită..

Mai mereu oferim sau primim cadouri, care surprind sau nu, ne bucură sau nu ne impresionează deloc.

Și totuși, felul cum reacționezi când oferi sau primești ceva este poate mai important decât cadoul în sine.

Ce bine ar fi dacă am ști să ne bucurăm pentru orice lucru mărunt, oricât de insignifiant ar fi!

Ce bine ar fi dacă am oferi ceva din suflet, nu doar pentru a impresiona..!

 Știu, vrei să oferi ceea ce face plăcere cuiva, sau ceea ce îi este necesar. Dar să te bucuri odată cu el și să știi să arăți încântarea și recunoștința ce i-o porți, sunt “ambalajele” necesare acestui cadou, pentru a-i da valoare. Și, da.. cuvintele sunt magiceatunci când sunt sincere.  

  De fapt, bucuria unei sărbători stă în sufletul nostru. Dacă acolo este pace, armonie și confort, atunci bunătatea ne inundă și suntem recunoscători.

 Nu rănim prin vorbe reci sau goale, nu ne prefacem, nu avem așteptări mărețe, care să ne fie poate înșelate. Pentru că îi lăsăm pe ceilalți să adopte comportamentul care să exprime sentimentele pe care le au.

Și dacă acestea există, atunci sigur vor fi exprimate într-un mod care să ne bucure. Și vom mulțumi pentru orice mică atenție, neînsemnată poate în ochii celorlalți. 

 Am primit mesaje de multe feluri zilele acestea, dar vreau să le acord importanță tuturor, chiar dacă au fost simple sau exagerat de pompoase. Pentru că ele reprezintă omul, dar și intenția pe care o are acesta. Și vreau să văd partea frumoasă a lor: afecțiunea!

 De orice natură ar fi sentimentele, faptul că cineva și-a amintit de tine nu poate fi decât un motiv de bucurie. Nu le ești indiferent oamenilor, ai atins cumva, într-un fel, latura sensibilă a lor, și nu te-au uitat. E minunat! 

“A avea sentimente de recunoștință și a nu le exprima este ca și cum ai împacheta cu grijă un cadou și nu l-ai da.” -William Arthur Ward

Comments

comments

This entry was posted in comunicare sociala on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *