RealDreams Simona´s blog- psihologie practica, cunoastere interioara, dezvoltare personala

Eșuăm.. sau evoluăm?

evolutie

“Cărţile care te ajută cel mai mult sunt cele care te fac să gândeşti cel mai mult. Cel mai greu înveţi când citeşti cărţi uşoare; însă o carte extraordinară care vine de la un gânditor remarcabil este o corabie a gândirii, plină la refuz cu adevăr şi frumuseţe.” – Theodore Parker 

Columnista economică de origine americană- Megan McArdle susținea într-un interviu publicat în ziarul “ Volkskrant” din 17 ianuarie 2015 (Nederland) faptul că eșuarea apare ca urmare a combinației dintre trei factori: nenorocul, deciziile proaste și circumstanțele rele. Apoi, oamenii se focusează cu predilecție asupra unuia dintre factorii enumerați, în loc să vadă adevărul, să caute noi oportunități și să ia atitudine. 

Tot în interviul acordat, ea mai afirma și faptul că vina a tot ceea ce ni se întâmplă ne aparține în întregime (ex.: o casă prea scumpă, o relație distrusă, lipsa unui loc de muncă..), însă nu toți ne asumăm această responsabilitate. 

Deși avea un master MBA (Master of Business Administration) obținut la prestigioasa Booth School of Business Chicago, care promitea o carieră strălucitoare în acest domeniu, într-o bună zi, Megan McArdle decide că jurnalismul este cariera ce i se potrivește.

Totul debutează în momentul în care, după ce lucrase într-o firmă de consultanță, datorită crizei economice rămâne fără loc de muncă, și începe să scrie un blog despre scandalurile financiare ale acelei perioade.

Părinții consideră a fi o nebunie decizia ei de a deveni jurnalist și nu înțeleg cum poate să vrea a-și schimba cariera, având în vedere costurile enorme ale universității pe care o terminase. 

Și totuși, ea își urmează visul!

Scriind pentru site-ul Bloomberg View despre economie, finanțe personale și propriile experiențe, Megan devine una dintre cele mai influente și productive columniste din America.

În primăvara anului 2014, Megan publică cartea ” The Up Side of Down”– o carte care te ajută să înțelegi cum să valorifici o eșuare, așa încât să obții succes în afaceri și în viață. Ideea centrală a acestei cărți este cum să te reinventezi atunci când ești la pământ.

După cum spune autoarea, cartea a apărut pentru a ‘vorbi’ oamenilor despre durerea de a fi respins în urma solicitărilor pentru angajare și modul cum poți lupta cu ea, despre obsesia de a-ți proteja copiii împotriva riscurilor imaginare și a accidentelor, despre incapacitatea unor companii de succes de a se adapta condițiilor de schimbare a pieței, precum și despre tendința de a repara o relație, deși știi că e mai bine să renunți la ea. 

“Ghinionul și circumstanțele sunt doar o parte din destin”- spune columnista americană; de fapt, deciziile luate în viață aduc un aport definitoriu situației create. 

Împărtășind lumii viziunea sa despre aceste aspecte ale vieții, Megan Mc Ardle a vrut să ajute oamenii aflați în situații dificile, în așa-zisele puncte moarte, din care deseori e greu să ieși.

Soluțiile le găsim în final fiecare dintre noi, dar poate fi încurajator atunci când cunoști îndeaproape exemple și situații asemănătoare, care să te ajute să înțelegi că nu ești singur. 

Un mentor bun îți dă putere să prinzi aripi, atunci când ești căzut la pământ și fără nicio speranță că vei putea zbura din nou.

Iar dacă experiența lui Megan poate contribui la dezvoltarea ta, numai tu ești în măsură să decizi. 😉 Succes!

The Up Side of Down reveals a forgotten secret to success: failure. This gracefully written, carefully researched book offers a timely and critical message. In a world that’s obsessed with perfection, Megan McArdle shows that our accomplishments depend on whether we can make mistakes and learn from them.”
—Adam Grant, Wharton professor and author of Give and Take

failure

 

Comments

comments

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

Skip to toolbar