Mici bucurii

joy

Zilele de naștere sunt pentru mulți dintre noi momente deosebite, pe care le tratăm cu fast, sau doar sunt perioade clare de conștientizare a însemnătății fiecărei zile pe care o trăim…

Dar, oricât de mult le-am aștepta sau nu, un lucru e cert: sunt zile în care am vrea să ni se acorde o atenție specială, așa încât să simțim iubirea și afecțiunea celor care ocupă un loc aparte în inima noastră.

Sau, cel puțin, să nu fim ignorați! 😉

E frumos să simți multă energie pozitivă îndreptată către tine.. și normal că te simți mult mai bine atunci când atenția celorlalți te copleșește, chiar și numai pentru o zi. Așa ți se confirmă faptul că ești important pentru ceilalți, fie ei și în număr foarte mic.

Dacă ești norocos ca cei pe care îi consideri speciali să îți întoarcă această “favoare”, poți să spui că ai o viață plină de sens.

Dar dacă încă nu ai găsit oameni care să te aprecieze pentru minunea ce stă ascunsă în tine, atunci poate ar trebui să exersezi bucuria de a fi, cu sau fără cei ce au o însemnătate în sufletul și mintea ta. Pentru că bucuria înseamnă vindecare.

Astfel, devii mai relaxat, sistemul imunitar funcționează mai bine, iar amintirile urâte se îndepărtează, lăsând loc celor frumoase. 

Noi, oamenii, nu ne dăm mereu seama cât de fericiți suntem. Problemele ne ocupă mintea, și astfel uităm să privim natura și să apreciem toate minunile din jurul nostru. Sau, și mai mult, să ne bucurăm de toate posibilitățile mărunte, dar atât de însemnate.. în momentul în care nu mai există!

Mersul cu bicicleta, plimbatul în parc, sau prin oraș, îmbrățișarea unui prieten drag, vizitarea unui loc special, conversația cu propriul copil sau părinte.. sunt doar câteva exemple care îmi vin acum în minte.

Raspunzându-ți la întrebarea simplă: ce te bucură în acest moment și ce poți face mai mult ca să fii și mai fericit, vei descoperi ce stă ascuns în sufletul tău și vei putea scoate la suprafață resurse nebănuite. 

Poți să iei totul drept o joacă, dar una perfect conștientă, care să te ghideze spre a te bucura de viața în fiecare moment.

Și totul va fi mult mai intens, dacă îți îndrepți întreaga atenție asupra  a ceea ce simți; cumva, energia acumulată prin gândurile strânse de-a lungul timpului, va fi atât de puternică și pătrunzătoare, încât vei căuta mai profund soluții. Vei vrea să fii fericit, să ai o stare de bine, și vei face tot posibilul ca să fii.

Piedicile văzute și nevăzute se vor îndepărta, și vei lupta pentru tine mai mult decat ai făcut-o până acum. 

Cumva, vei pricepe că bucuria celorlalți este și a ta, și vei contribui activ la ea. 

Când îți amintești de ziua de naștere a cuiva care a ajutat la dezvoltarea ta sau ți-a fost alături în momente importante ale vieții, fă-ți timp să te bucuri pentru el sau ea, fără a aștepta ceva în schimb. Nici nu îți dai seama cât de multă bucurie ți se va înapoia.. 😉

“Nu există bucurie adevărată decât în emoțiile inimii.”- Hippolyte Adolphe Taine

Comments

comments

This entry was posted in cunoastere interioara, motivatie, psihologie practica on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *