Your reality show…

 reality

Placi mult un om!

Vrei să fie “al tău”, pentru că nimeni altcineva nu îți dă senzațiile pe care le ai în preajma lui.

Pentru că nimeni nu zâmbește atât de frumos la vederea ta (sau tu îl vezi doar pe el 🙂 ) și nu te întelege atât de bine, chiar și când uiți cuvintele și încerci să exprimi prin priviri tot ce simți.

Pentru că el te face să râzi, pentru că îi admiri felul cum se îmbracă sau cum reacționează în diverse situații, ori pentru că îți inspiră încredere și știe să te împace când ești tristă sau îngrijorată (sau cel puțin încearcă 🙂 ) …

Pentru că plimbările împreună, oriunde și oricând s-ar întâmpla, îți tulbură mintea…

Pentru că ascultați aproape același gen de muzică și vizionați aceleasi filme! Sau.. numai pentru că vă place să ascultați împreună.. tăcerea!

Îți place modul copilăros cum se alintă, felul cum înțelege în mod naiv că ești cea mai cea (sau așa te lasă să crezi, în gentilețea lui! :D), iar fără tine viața lui nu se desfășoară normal.

Acel “we were meant to be together “ te facinează.. și-ncepi să crezi că așa este!

Apoi, sigur că îți place că e caraghios, pentru că își pierde lucrurile și nu le poate găsi decât cu ajutorul tău, sau pentru că nu știe să facă diferența între nuanțele culorilor și nu pronunță corect cuvintele din alte limbi (ca de exemplu: a ta! 😀 ). Dar te consolezi cu gândul că în limba lui exprimarea e impecabilă!

Uneori îți cântă “romantic” ceva, falsând la fel de emoționant, sau dansează ca ursul Baloo, sperând să îl vezi ca fiind Macho Man, când de fapt nu poate decât să provoace râsul.

Mereu și mereu atingeri incitante, vise frumoase unde se conturează casa și grădina visurilor voastre, în care stați pe șezlong cât e ziua de lungă și beți cafele, cocktailuri, citiți, ascultați muzică, vă plimbați, vă relaxați….

Î n realitate, casa trebuie zugrăvită, vopsită, mopul și aspiratorul vor fi puse în funcțiune mai mereu, iar dacă mașina de spălat vase lipsește sau cea de spălat haine se strică.. veți fi și mai ocupați! Iar grădina…ca să fie frumoasă trebuie să o faceți să arate așa!

Copiii se prevăd angelic la orizont, iar când apar.. nopțile devin ori prea lungi, ori prea scurte.. 😉 Timpul capătă o nouă conotație, iar hobby-urile sunt lăsate puțin în urmă, pentru o vreme.

Descoperiți că filmele vizionate parcă nu sunt mereu pe gustul amândurora, pentru că tu vrei “Sex and the city”, iar el “Criminal minds”, ori tu vrei muzică house atunci când el vrea blues..

Și, culmea, tu vrei să râzi tocmai când el vrea să lucreze! Dar.. găsiți și de data aceasta o soluție: camere cât mai indepărtate, sau căști, ca să poată vedea el meciul ridicol (în concepția ta doar), iar tu să îți poți viziona fascinantul film… 😀

Nu îți place când el alege filmul, cartea, meciul, munca, somnul… în defavoarea ta.

Să mai amintesc că îți vorbește cateodată despre o țară pe care nu știi prea bine să o localizezi pe hartă, iar el nu simte mirosul neplăcut din bucătărie al coșului care stă să explodeze de plin ce e, lucru care… nu-i pare deloc important comparativ cu primul?? 😀

Sau că visele voastre legate de vacanțe luxoase încep să pară nerealiste, ba chiar extravagante?

Stand up, little  girl! 😀 Life is life, not a show, but it could be one: yours! 😉

Parcă sunt prea multe altfel decât ne-am imaginat, iar plictiseala se combină cu oboseala. Uneori subiectele interesante dispar cu totul, iar schimbările se produc mult mai încet decât în planurile noastre..

Așa-i că ai vrea să poți face o magie care să transforme viața ta în cea ideală, iar tu doar să te bucuri de tot!!?

Dar dacă ai sta să analizezi mai bine, acordând mai multă răbdare vieții tale și implicit ție- ca să le înțelegi pe amândouă la fel de bine, ai reuși să accepți că fiecare om are propriile gusturi, hobby-uri și propriu-i prag de toleranță privitor la oboseală.

Luând în calcul toate acestea, poate ai înțelege că e bine ca fiecare dintre voi să aibă propriile-i activități. Sunt ocupații care îți fac plăcere numai ție, și invers, și niciunul nu trebuie să se simtă vinovat sau să fie învinovățit că celălalt nu este inclus.

Totodată, amintește-ți că fiecare dintre voi a avut experiențe diferite de viață, din care a învățat altceva și care l-au marcat într-un alt fel. Și-atunci.. de ce să vrei să fii la fel? Oricum nu poți, și dacă ați fi, viața voastră ar deveni prea previzibilă și monotonă.

Mai toți vrem o supernanny, un bucătar vestit- care să ne rasfețe la capitolul culinar, o casă cu piscină, faimă.. Dar suntem toți capabili să le obținem sau să le susținem? O fi partenerul tău un “super hero”, în viziunea ta, dar chiar nici eroii nu pot salva întreaga lume..

Trăgând linie sub toate acestea, se poate concluziona ușor că întotdeauna există o fațetă nevăzută în momentele de tensiune. Când mintea se limpezește, înțelegi mai bine cât de mult ai fabulat în așteptările avute față de partener.

Ca să fie armonie, este nevoie ca cei doi să accepte diferența de orice gen: mâncăruri, haine, activități, stiluri de muzică, programe tv …, așa încât să se găsească soluțiile viabile cuplului pe care îl formează, nu vecinilor de palier, care ne pot ajuta oricând cu “un sfat bun”. 🙂

Dacă reușești să fii tolerant, fără a uita de tine, vei putea ajunge cumva la un consens.

Privind de departe, relațiile sunt un vis frumos, în care ai vrea să te pierzi. Când distanța se micșorează, visul se poate transforma în coșmar, dacă nu te trezești repede.

Nu te pierzi nici tu și nici el doar dacă faceți concesii, discutând și făcând planuri atât comune cât și separate. Acceptând diferența și tolerând lacunele celuilalt, pe care inevitabil le vei descoperi ușor-ușor, vei ajunge să tolerezi pentru a fi tolerat.

Există o singură condiție: să existe încă acea scânteie care v-a unit, dându-vă atât de multă încredere în ceva ce poate fi ireal de frumos, dar suficient de real ca să existe și să dureze, în ciuda trecerii timpului și a imperfecțiunii relației.

love 

Comments

comments

This entry was posted in comunicare sociala, cunoastere interioara, motivatie, psihologie practica on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *