RealDreams Simona´s blog- psihologie practica, cunoastere interioara, dezvoltare personala

Puterea cuvintelor..

cuvinte-12

Cât de frumoase și importante pot fi cuvintele! Nu numai că te definesc, ca om, dar te ajută să evoluezi și să te autostimulezi, dacă le folosești pe cele potrivite, bineînțeles!

Sigur că există foarte multe expresii și citate ale unor scriitori renumiți pe internet, în cărți sau reviste, care te pot impulsiona și motiva, în momentul în care le citești, și vei simți că îți cresc aripi și poți face orice.

Acel moment durează însă destul de puțin, pentru că nu e suficient să visezi. Fără ambiție și voință totul va fi doar un vis frumos…

Cunoști oameni, prieteni, care deși aveau un nivel de inteligență ridicat și obțineau rezultate uimitoare la olimpiade și multe alte concursuri, au astăzi prea puțină stima de sine și rezultate pe măsură?

Ceva s-a întâmplat pe parcursul evoluției lor, un decalaj major între ținte și realitate i-a făcut să-și abandoneze visele, sau doar să nu și le exploreze suficient.

De cele mai multe ori, acest blocaj s-a produs datorită neputinței lor de a-și reveni după un șoc emoțional, sau au renunțat să lupte, crezând că cer prea mult de la viață; s-au limitat voit, pentru că încrederea în forțele proprii a fost retezată de cei din jur, importanți ființei lui, sau de sine însuși.

Este foarte necesar să insuflii copilului curajul de a lupta mereu pentru o viață mai bună, de a ține cont de pornirea interioară, de a nu se lăsa pus la pământ sau de a fi neîncrezător în viață datorită condiției materiale, mediului sau oamenilor fără scopuri precise sau fără determinare.

Acest imbold poate fi dat prin cuvinte încurajatoare, dar mai ales prin exemplul personal.

Dar ce ne facem când nu avem un mediu propice dezvoltării noastre, oameni care să ne dea curaj ori exemple demne de urmat și nu mai suntem nici copii, ca să dăm vina pe cineva pentru nerealizările noastre?

Avem o soluție: să vorbim cu noi înșine! Să ne stăpânim propria minte cu afirmații pozitive, care să ne conducă spre starea de pozitivism și entuziasm necesară în vederea acționării spre îndeplinirea dorințelor.

Și bineînțeles, să citim mult, să facem tot posibilul să ne dezvoltăm abilități necesare în domeniul cunoașterii care ne interesează cel mai mult.

Să ni se recunoască valoarea, să ajungem a fi apreciați, să obținem resursele necesare unui trai decent, să avem o familie frumoasă, sunt doar câteva vise care pot fi transformate în realitate dacă vom crede în ele și în puterea noastră.

În momentul în care nu mai gândești ca o victimă, văzând pericole la orice pas, refuzând să accepți gândirea negativă, pe care o întâlnim peste tot în jur (televiziune, prieteni, poate chiar părinți), luptând cu vocea negativă din mintea ta, vei ajunge OMUL care VREI SĂ FII.

Nu te resemna în fața vieții, luptă cu ea! Vei putea astfel, în orice moment, să afirmi că ai făcut tot ce se puteai și nu îți vei face reproșuri. Nu uita niciodată drumul și direcția ta în viață! Ar însemna că ai uitat de tine și ar fi foarte rău..

Amintește-ți mereu că puterea ta stă în tineEști ceea ce este în mintea ta.

“Învață să îți folosești mintea ca pe o unealtă, ca să nu te folosească ea ca pe un sclav.” –Pera Novacovici.

Comments

comments

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

Skip to toolbar