RealDreams Simona´s blog- psihologie practica, cunoastere interioara, dezvoltare personala

Monthly Archives: May 2015

You are browsing the site archives by month.

Cu pași mici

xoxo

Visezi.. cu ochii deschisi, sperând că într-o bună zi te vei bucura să fii în locul dorit, să obții acel ‘ceva’  sau să fii ce vrei să fii.

Poate că ceilalți nu cred în visele tale și nici nu te sprijină așa cum ai sperat, dar visele mărețe nu dispar cu ușurință.

Ca să străbați un drum lung e nevoie de multă răbdare, consecvență și curaj.

Drumul poate fi uneori abrupt, iar vremea rea te poate împiedica în a-ți menține ritmul..

Poate vei face ocolișuri pe care nu le-ai luat în calcul, te vei întoarce uneori pentru a revizui traseul, sau doar vei poposi, obosit, ca să îți refaci forțele.

Vei fi uneori dezamăgit sau chiar trist, te vei simți neputincios sau vei crede că e mult prea greu ca să reușești să parcurgi acest sinuos traseu.

Deși speranțele nu se pot vedea decât cu ochii minții, iar durerea inimii nu poate fi citită de oricine, tu poți să te sprijini întotdeauna (ghicește!) mai ales pe Tine. 😉

Gândul că te vei putea bucura într-o zi și vei fi mândru de curajul tău o să îți dea aripi.

Nu abandona visele mărețe, pentru că ele înseamnă însăți viața ta. Oare ce rămâne altceva de la noi, pe pământ, decât amintirea pe care o lăsăm celorlalți despre noi? Read More

Invidie și frustrare

frumos

Invidia este “un sentiment de nemulțumire egoistă provocat de succesele, situația sau calitățile cuiva; pizmă; ciudă.”-conform Dex-ului limbii române.

Trăind într-o lume plină de probleme și negativism, ai vrea să spulberi tot răul și să vezi doar binele și frumosul, dar inevitabil.. observi și părțile mai puțin frumoase ale vieții și implicit ale oamenilor.

Cu toții avem motive de frustrare, declanșate în mare parte de neîmplinirile noastre, la care se adaugă comparația cu ceilalți- cu efecte atât de distrugătoare, în plan psihic.

Și, dacă pe lângă toate acestea se alătură și o mândrie nejustificată, combinația este de o perfecțiune desăvârșită! 😀 😀

Ce poate să te mai determine atunci să îți doresti să ai o legătură strânsă cu o persoană care simți că ar vrea să te atace continuu, numai să te coboare puțin câte puțin în ochii celorlalți, tocmai pentru a-și hrăni vanitatea?

Ce altfel de motiv ar mai putea avea acea persoană, ca să justifice acțiunile sale? Poate acela de a-și recâștiga falsa siguranță de sine, și-așa de mult timp pierdută..

Suntem cu toții conștienți că nu e bine să ne evidențiem punctele slabe în fața oricui, și înțelept ar fi să nu o facem. Dar să credem că atacând vom părea mai inteligenți sau mai puternici, dând dreptate unor statistici care spun că cei sarcastici dovedesc fățiș acest lucru.. e o gândire destul de copilărească, ce denotă numai incapacitatea de a te concentra pe idealurile și posibilitătile tale. Read More

Motive de prietenie

1mai

Am citit cândva, într-o carte de dezvoltare personală, că e bine să îți scrii pe o foaie de hârtie modul pozitiv în care îți influențează viața persoanele apropiate (sau au făcut-o în trecut), definind o calitate dominantă a fiecăruia.

Mi s-a părut incitantă ideea! 😉 Mi-am dat seama că nu m-am gândit niciodată foarte profund la acest subiect, așa că.. am trecut la treabă!

Astfel, am descoperit că fiecare om trecut în lista mea are calități pentru care îl pot admira negreșit, în ciuda altor fațete neplăcute mie. Lista aceea mi-a întărit convingerea că fiecare dintre ei a contribuit la formarea mea, dar nu am fost mereu conștientă în ce fel.

De-atunci, de fiecare dată când întâlnesc o persoană nouă, de care mă apropii, mă gândesc “oare ce forțe ne unesc și care e sensul acestei noi legături?”.

Răspunsul nu întârzie să apară, lecțiile se înmulțesc, iar noi ne îmbogățim sufletește și mental, mai ales atunci când conștientizăm valoarea noii prietenii sau amiciții.

Am aflat, plăcut surprinsă, că prietenii/amicii mei sunt înzestrați cu atât de multe calități, încât- la orice posibilă cădere- nu aș avea motiv să cred că nu se poate să reușesc să îmi revin repede, datorita motivației atâtor exemple reale, care mă pot pozitiva permanent.

Generozitatea, sinceritatea, simplitatea, discreția, determinarea, consecvența, disponibilitatea, ambiția, deschiderea și chibzuința, bunătatea și capacitatea de a impulsiona au devenit modele, reprezentând cu precădere un anumit om apropiat mie. Read More

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

Skip to toolbar