RealDreams Simona´s blog- psihologie practica, cunoastere interioara, dezvoltare personala

Dilema

“Our dilemma is that we hate change and love it at the same time; what we really want is for things to remain the same but get better.”

Sydney J. Harris

“The essential dilemma of my life is between my deep desire to belong and my suspicion of belonging.”

Jhumpa Lahiri

***

Suntem puși deseori în situații neașteptate și deloc vreodată imaginate. Și desigur că avem contribuția noastră la acel fapt, aportul ne aparține cumva, într-o anumită măsură.

Fie că am mers într-un loc anume, am participat  la o convorbire, am răspuns unei invitații, am acceptat o atingere ori am ignorat un detaliu care mai târziu s-a dovedit extrem de important, oricare ar fi situația, reacția noastră a însemnat IMPLICARE.

Prin urmare, suntem participanți activi, iar efectul vine pentru că acel eveniment are cumva tangență cu ceva pentru care suntem și noi responsabili.

În momentul când simțim inconfortul, avem nevoie de timp ca să îi înțelegem bine sensul și cauza.

Și este foarte firesc să vrem a ne elibera de ceva care ne întristează sau ne macină sufletul, la fel cum e foarte firesc să ne iubim pe noi înșine și să alegem binele nostru!

Căutările unei soluții încep, la nivel mental. Pașii se fac mai rapid sau mai lent, dar ușor-ușor valul de ceață se înlătură și clarificarea ne dă voie să vedem adevărul gol-goluț.

Acceptarea unei situații noi necesită timp, dar numai așa putem ajunge să luăm o decizie care să readucă echilibrul și liniștea.

Oricare ar fi motivul pentru care ai ajuns în această dificultate, trebuie să iei o decizie eliberatoare.

Prin urmare, vei alege una dintre cele două alternative. Pentru că doar așa te vei putea reinventa, dându-ți voie să renaști.

***

“Dilema criticului: sau ofensez autorul spunându-i adevărul, sau îl mint și mă umilesc pe mine însumi.”- Samuel Johnson

Comments

comments

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

Skip to toolbar