RealDreams Simona´s blog- psihologie practica, cunoastere interioara, dezvoltare personala

Un puzzle numit Viață

“Finding your style is like putting puzzle pieces together.”- Lara Spencer

Nimic nu e mai plăcut decât să faci ceea ce te bucură, fără a simți că te forțezi în niciun fel, pur și simplu doar fiind tu însuți. Atunci când totul vine firesc, de la sine, senzația de greu nu există și toată acțiunea pare o continuare a ființei tale.

Poate sună puțin poetic și mult prea idealist pentru tine, dar cum ar fi dacă chiar ai simți asta zi de zi?

Ar însemna că planetele ‘s-au aliniat’, în sfârșit, totul căpătând sens, la fel ca atunci când piesele de puzzle se potrivesc perfect.

Dacă ești iubitor de puzzle, e firesc să fii atras de el, ca de un magnet.

Senzația de mulțumire și beatitudine te acaparează instant imediat ce ai răsturnat puzzle-ul pe masă!

Ești foarte conștient că totul este (sau pare a fi) doar un joc, dar te lași dus de emoție și dorință și vrei să continui, să cauți și desigur să găsești piesa următoare, pentru a ți se revela imaginea în toată grandoarea ei, dar și pentru a-ți dovedi iscusința, agerimea sau puterea de a duce ceva la bun sfârșit.

Cauți și nu ai niciun gând de renunțare, pentru că ai siguranța că piesa necesară există și tu ai capabilitatea de a o găsi!

Nu contează că la final piesele vor fi demontate! Vrei să trăiești toate senzațiile drumului parcurs și nu te poți desprinde cu ușurință de PUZZLE.

Ești prins în mrejele lui, te bucuri ca un copil, trăiești intens momentul și vrei să îl asamblezi cu orice preț, pentru că tot acest proces îți place și te entuziasmează.

Nu va conta dacă vei fi rapid sau dacă nimeni nu te va vedea pentru a fi impresionat de iscusința ta; pentru că îți place ceea ce faci și nu ai nevoie de spectatori, care să confirme valoarea ta!

Vrei doar să te bucuri de etapele căutării pieselor, ca să ai senzația împlinirii finale, dar mai ales pentru frumusețea descoperirii fiecărei bucăți lipsă.

Drumul parcurs de la răsturnarea pieselor pe masă până la aranjarea piesei finale va fi o curgere fluentă de energie interioară pe care tu o vei simți intens și o vei înțelege, care te va pătrunde în toată ființa și te va umple de satisfacție și euforie.

Uneori, dacă ai ales un puzzle complex, cu multe piese sau poate cu detalii complicat de înțeles, vei mai lua câte o pauză, dar te vei reîntoarce oricum în curând ca să-ți continui căutarea.

La fel este și atunci când faci ceva cu plăcere. Efortul există, dar tu nu îl simți ca fiind o povară, ci dimpotrivă.

E cel mai bun mod de relaxare, dar și o necesară provocare.

Este extazul tău interior!

Te vei auto-descoperi și vei deveni.

******

“Every day is a sort of a jigsaw puzzle. You have to make sure that you’re putting the most important things first.”-

“Each one of us fulfils a piece of a large puzzle.”

– Eric Mc Cormack

Comments

comments

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

Skip to toolbar