RealDreams Simona´s blog- psihologie practica, cunoastere interioara, dezvoltare personala

În căutarea Scopului- pierdut sau neavut

“Găsește-ți Scopul în viață și totul va fi bine!”

Ușor de zis, de parcă te-ai uita în toate colțurile camerei și în final ai găsi acel scop ascuns undeva, sub covor, sau poate chiar sub pat, numai aruncând fugitiv o privire.

Dar cum ai putea oare să înțelegi care îți este menirea, fără a pierde prea mult timp și fără a-ți consuma energia aiurea, fără sens? Cum poți afla mai repede ce anume este esența vieții tale, acel ceva absolut necesar a te încărca și vitaliza pentru o nouă zi?

Sunt niște întrebări la care Numai Tu ai putea să-ți răspunzi, analizându-te Pe Tine. Pentru că întrebările anterioare vor genera o multitudine de alte întrebări, al căror răspuns te va călăuzi în final spre destinația dorită.

Ce anume te bucură? Ce îți place să faci cu drag în fiecare zi? Care sunt acțiunile fără de care o zi nu ar mai fi la fel de frumoasă? Ce te energizează? Când simți nu doar că exiști, dar și că trăiești? Ce simți că îți dă senzația de împlinire și nu te forțezi a face?

Ia în considerare o aparent simplă modalitate!

Ai putea afla răspunsul poate doar în momentul

*când vei înceta a mai face acele lucruri care îți aduc zâmbetul pe buze și eventual vei încerca a face ceva nou, total necunoscut, care nu te va entuziasma mai deloc,

*când orele vor trece greu făcând acel lucru și te vei simți absolut vlăguit,

*când golul din stomac se va mări și dimineața te vei ridica cu greu din pat, fără nicio dorință de a ajunge acolo,

*când nimic nu te va satisface, oricât de multe avantaje ai simți că poți avea continuând a te forța a fi consecvent,

*când senzația de rău și goliciune vor crește și vei simți că te pierzi.

E un drum sinuos si uneori e nevoie de foarte mult timp și autoanaliză până când vei trage concluzii și vei lua măsuri.

E la fel de posibil să descoperi ceva nou, care să te provoace, deci oricum ar fi vei câștiga ceva, așadar merită să încerci.

Nu dispera și nu înceta a căuta înlăuntrul tău. Fă-ți timp pentru a fi doar cu tine, pentru a-ți diseca sufletul bucată cu bucată și a afla ce anume te compune.

Pentru că nimeni nu te cunoaște mai bine ca tine. Si nimeni nu ar putea vreodată să simtă mai bine ca tine ce te doare sau ce atingere îți provoacă plăcerea.

Dă-ți voie a-ți simți și eventual a-ți vedea celulele, pentru că și microscopul este tot la tine- ești chiar Tu! Privește prin lentila lui fină atât de mult timp cât ai nevoie, până când vei ajunge să te vezi cu claritate.

Viața poate fi mai scurtă sau puțin mai lungă, dar dacă presupui prin absurd că va fi extrem de scurtă, cum ți-ai alege să o petreci? Ce ți-ai dori să mai faci în ultimele tale zile? Ce ai vrea să lași în urma ta care să amintească frumos de ființa ta?

Caută răspunsuri. SIGUR le vei găsi, dacă vei fi complet sincer cu tine și nu vei ține cont de influențele externe.

Fiecare om trăiește ÎN el și PRIN el. Nu da voie celorlalți să stabilească ce îți este prioritar. Ia decizii care să-ți liniștească Ție sufletul și nu-ți fie jenă a te autocontrazice. Ai tot dreptul să îți schimbi ideile și să te redefinești de oricât de multe ori simți că ar fi nevoie.

 

Comments

comments

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

Skip to toolbar