RealDreams Simona´s blog- psihologie practica, cunoastere interioara, dezvoltare personala

Monthly Archives: May 2021

You are browsing the site archives by month.

Durere

 “If I wake up in the morning and nothing hurt, I would worry I was dead.”

DURERE. Un cuvânt scurt, dar cu semnificații atât de adânci și complexe.

Cu siguranță exclus a fi adăugat pe lista dorințelor tale, întotdeauna se înfiltrează ca un musafir nepoftit căruia, oricâte apropouri i-ai face, se preface că nu-ți înțelege semnalele și revine insistent la petrecerile tale, doar ca să te șicaneze.

Pe durata vieții noastre, durerea revine, capricioasă și mereu surprinzătoare, pentru a ne aminti parcă, iarăși și iarăși, că suntem vii, dar nu și demiurgi.

Durere fizică sau sufletească, persistentă sau ascuțită, dar mereu nedorită, surdă la dorințele noastre și întotdeauna mută, pentru că nimeni nu o poate auzi la propriu, oricât de acută ar fi.

Durerea este o suferință care ne sfâșie, mai ales prin modul ei atât de personal de a-și face simțită prezența.

Și cu toată istețimea noastră, e greu să o transpunem perfect în cuvinte.  Ironic parcă, nici măcar limbajul semnelor nu ne ajută!

De cele mai multe ori, lacrimile vin să ne liniștească, uneori în șiroaie, hidratându-ne și curățându-ne totodată sufletele. Și, pentru o vreme, se instalează iarăși pacea.

Durerea se strecoară apoi cumva, furișându-se tiptil, pândind găsirea următorului moment de atac, prielnic ei. Și asta doar dacă ai noroc, pentru că alteori se încăpățânează și își face de cap în mod constant și frenetic, fără nicio jenă parcă.

Și-atunci, ne străduim din răsputeri a o convinge să plece, dar nu întotdeauna știm dacă e bine să o atacăm direct sau să așteptăm o perioadă, pâna ce ea se plictisește de nepăsarea noastră, evident aparentă!

” Numbing the pain for a while will make it worse when you feel it.”- R. K. Rowling

În final, poate după multe încercări eșuate, ajungem să o înțelegem.

Durerea e ca un copil, care are nevoie de atenție, răbdare, ascultare, și mai ales căldură.

Ea cerșește atenția noastră, cu mult timp înainte de a începe să-și manifeste isteric prezența. Din diferite motive, sau poate doar din nepricepere ori ignoranță, nu o tratăm așa cum se cuvine, iar ea se înfurie și țipă, haotic, neștiind ce altceva ar fi bine să facă.

Din păcate, de cele mai multe ori tot noi suntem cei ce o chemăm, provocând-o, prin acțiunile noastre, iresponsabile și nesăbuite.. Iar apoi ne mirăm de ce  vine cu asalt asupra noastră, de parcă n-am avea absolut nicio vină.

Este adevărat că avem nevoie de lecții pentru a deveni înțelepți, dar ce ne facem dacă doar asimilăm cunoștințe, dar nu le punem în practică?

“Pain, pleasure and death are no more than a process for existence. The revolutionary struggle in this process is a doorway open to intelligence.”- FRIDA KAHLO

 

 

 

 

 

Nopți Albe

Iubim la nebunie Somnul!

Dar, ca în orice relație serioasă, iubim într-un mod și procentaj diferit. 😉

Pentru că fiecare dintre noi are un organism unic, ale cărui necesități diferă, în funcție de numeroși factori.

Însă, ceea ce poate fi general valabil este faptul că toți vrem să fim relaxați și perfect odihniți, ca să avem o stare fizică și psihică foarte bună și să putem funcționa bine.

Când cei din jur ne spun că părem a fi obosiți, parcă ne privim mai mult în oglindă și ne analizăm cu mai mare atenție, ca să detectăm eventuala schimbare. Si-apoi ne propunem s-adormim mai devreme, mai mult, sau măcar mai profund! 😀

Dar oricât de mult sau bine am dormi, tot nu putem gestiona cu toții  în aceeași măsură situația pentru a ne relaxa fețele, pentru că viețile noastre, la fel ca și temperamentul, personalitatea și caracterul, sunt complet diferite.

Grijile noastre sunt altele și corpurile noastre sunt unice, la fel ca și zestrea ereditară; așadar, e firesc să avem o aparență estetică diferită, chiar și atunci când vârsta e aceeași.

Insuficiența somnului sau un somn neliniștit pun corpul la o grea încercare.

Dar Nopțile Albe.. de unde vin ele oare??

Gândurile noastre se perindă uneori haotic și e greu să le facem față; prea multe, prea neorganizate și uneori mult prea de neînțeles..

Unele Nopți Albe vin de la sine, și spunem deseori că.. doar Netflix e de vină! Altele însă, vin pentru că intenționat nu vrem să dormim, din dorința de a nu pierde ideile pe care trebuie să le așternem imediat, ca să nu dispară irevocabil în neant.

Deoarece Inspirația este ca o fată minunat de frumoasă și capricioasă, care ne intrigă cu jocul ei misterios și nefiresc de atrăgător, nu e deloc surprinzător dacă îi cedăm (și nu numai)! Ne lăsăm voit acaparați, ca să nu ratăm șansa de a trăi momentul, atât de dulce și irepetabil! Așadar.. Carpe Diem, frumoaso!!

Alte Nopți Albe se datorează coșmarurilor, care ne străpung mințile, răvășindu-le uneori pentru o bună bucată de vreme. Si lupta cu demonii închipuiți (sau nu!) poate dura ani, dacă nu aflăm motivul vizitei lor și nu reușim să-i calmăm.

Dar sunt și unele Nopți.. mai albe decât albul cel mai pur, în care demonii frumoși și vii ne posedă voit mințile, trupurile, visele și mai ales, sufletele.

Iubim Somnul!

Dar cel mai mult iubim să fim iubiți, așa că nu e de mirare că preferăm Nopțile Albe, luminate de raze de Soare, în care ne lăsăm seduși de demoni cu priviri agere și minți străpungătoare!

https://www.youtube.com/watch?v=74LXx0wSqMI

” She was soft as an Angel, but oh.. she could love with the furie of a Demon.”- N. R. Hart

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

Skip to toolbar