Sarcini greu de îndeplinit, tensiune, disconfort, probleme aparent fără rezolvare, care ne dau mari bătăi de cap. Cu siguranță recunoaștem aceste stări cu care ne confruntăm pe toată perioada existenței noastre.
Se întâmplă să uităm, dar creierul percepe și ‘înmagazinează’ toate experiențele noastre, definindu-le ca fiind pozitive sau nu.
Supus solicitarilor externe, corpul este forțat a elibera ‘hormonii de stres’, pentru a se apăra, iar felul cum reacționăm în momentul când suntem supuși factorilor provocatori de stres influențează starea noastră generală în bine sau rău.
Și, deși toți avem resurse personale pentru a combate stresul, nu știm cum să le folosim, ori nu o facem pentru că la început nu anticipăm gravitatea situației și apoi ajungem să ne panicăm, îngreunând depășirea acelei stări.
Insomniile, durerile de cap sau migrenele, oboseala cronică, deficitul de atenție, iritabilitatea, anxietatea, izolarea sau consumul excesiv de alcool sau tutun, sunt doar câteva din reacțiile pe care le putem avea atunci când ne confruntam cu evenimente stresante.
Și cine să fie responsabil de toate acestea și să ia atitudine, decât noi înșine? Read More